emirhanHCL 1
emirhanHCL
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
farkmt2official 1
farkmt2official
Hikaye Ekle

Windows 8 `` inceleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xLoCo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 278

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

windows-8-logo-touchscreen-2821.png

Merhaba arkadaşlar, yine bir "DONANIM HABER'E ÖZEL" incelemesine daha hoş geldiniz.Bugün sizlerle Windows 8 işletim sistemi üzerinde yaptığım testlerin detaylarını ve kişisel görüşlerimi paylaşacağım.
Öncelikle sizlere test sistemimi t tmak istiyorum.

TEST SİSTEMİ

İŞLEMCİ: INTEL CORE 2 QUAD Q6600
ANAKART: ASUS P5QPL-AM
BELLEK: HI-LEVEL 2X2GB DDR2 800 MHZ
SABİT DİSK: WD CAVIAR GREEN 500 GB 64 MB SATA III
EKRAN KARTI: POWERCOLOR 6850 1GB 256BIT GDDR5
KASA: CO ER MASTER HAF 912 + HIGH POWER ELEMENT 500W AKTİF PFC

Testlere başlamadan önce şunu belirtmek istiyorum.Testleri yaparken kendime 10 tane kriter belirledim ve o kriterler üzerinde testlerimi yaptım.

0a666782-c669-46b4-8772-cefbf45a1dec_5.png

1.Açılış ve Kapanış Süreleri

Windows 8 açılış ve kapanış sürelerinde gerçekten çok yol kat etmiş.Özellikle Windows 7'ye nazaran epey bir fark var.Örneğin açılış süreleri sanki SSD kullanıyormuşcasına hızlı açılıyor.Hatta bazen BIOS ekranına girmekte b zorlanıyorsunuz.Kısacası açılış ve kapanış sürelerinde benim tercihim Windows 8'den yana oldu.

80f64c42-2583-4f4e-a01c-67d92de6ed8d_15.png

2.Uygulama Desteği

Aslında uygulama desteğinden kastım oyun ve programların Windows 8'e hazır hale gelmeleri.Geniş çapta yaptığım araştırmalar sonucu ne yazık ki Windows 8'in uygulama desteği gerçekten vasat.Günümüzde nerdeyse tüm oyunlar ve programlar Windows 7 ile gayet uyumlu bir halde çalışıyor.Fakat Windows 8'de uygulama kullanmak isterseniz en büyük çıkış kapınız Windows Store.Windows'un kendi mağazası olduğu için, mağazadan aldığınız tüm uygulamalar dolayısıyla Windows 8'le gayet uyumlu ve hızlı bir şekilde çalışacaktır.Fakat eskiden beri kullandığınız, vazgeçemediğiniz programlar varsa şu an için konuşuyorum çalışmama imkanı var.Bunu kullandığınız uygulamaların web sayfasında daha ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

bec3dfd7-90d6-4c5b-a2d2-4a1ee9bba7ba_5.png

3.Yedekleme

Windows 8'de yedekleme sistemi Windows 7'e göre daha basit ve hızlı bir şekilde çalışıyor.Verilerinizi kolayca yedekleyebilir, yedeklediğiniz dosyaları yine aynı şekilde geri yükleyebilirsiniz.

9a6793b7-810e-4a0c-9c3f-151a261fedce_5.jpg

4.Stabilite

Windows 8 stabilite yönünden Windows 7'ye karşı çok ta üstün konumda değil, fakat kullanırken size bir basamak daha yukarıdaymış hissi veriyor.Windows 7 daha kararlı çalışıyor, ama Windows 8'in yaptığınız işlere hızlı bir şekilde yanıt vermesi de stabilite konusunda onu bir adım daha öne taşıyor.

bfa315f0-2a28-4690-9cb4-6d4f359d3afc_5.jpg

5.Uyumluluk

Windows 8'in geriye uyumluluğu konusunda, Windows 7'ye nazaran bir artısı yok.Geriye uyumluluk iki işletim sisteminde de gayet stabil çalışıyor.

b45899b8-4fd9-4d9a-aa76-38f70facead6_5.jpg

6.Kopyalama

Microsoft dosya kopyalama konusunda bu sefer bir iş çıkarmış gibi görünüyor.Windows Vista'dan, Windows 7'e geçtiğimizde de inanamamıştık.Şimdi de aynı durum söz konusu.Ayrıca dosya taşıma ve kopyalama esnasından taşıma ve kopyalamayı duraklatma özelliği de kullanıcıların baya ilgisini çekecek gibi görünüyor.

3a94fa28-03c3-42b5-b15c-2e177b931ea2_29.jpg

7.Oyun Performansı

Oyun performansı konusunda pek bir farkları yok.Yaptığım testler sonucunda Windows 7, 1-2 kare/saniye farkla şimdilik önde duruyor.Ama gün geçtikçe bu farkın Windows 8 lehine olacağını umuyoruz.

42ad87f2-e94b-4f5a-9b97-8b4470ba9a1c_19.png

8.Kullanım Kolaylığı

Windows 8'e ilk baktığımız zaman aklımıza ilk gelen şey kullanım kolaylığı oluyor.Microsoft işletim sistemlerinde ilk defa devrim niteliğinde sayılabilecek değişiklikler yaptı.Bunlardan en önemlisi ise Modern UI (Eski Adıyla Metro) arayüzü oldu.Modern arayüz kullanıcıya tablet kullanıyormuşcasına pek çok kullanım kolaylığı sunuyor.Kullanım kolaylığı yönünden benim tercihim Windows 8'den yana oldu.Ama yine de Windows 8'i kullanmayı zahmetli bulanlar Windows 7 ile devam edebilirler.Bu arada Microsoft'un da Windows 7'e desteğini 2015'te keseceğini de unutmayalım.

97f3e5fd-418c-4887-863f-f8f4286c9c85_12.jpg

9.Tarayıcı Performansı

Microsoft tarayıcı performansı konusunda da iyi bir iş çıkarmış diyebiliriz.Hangi web tarayıcıyı kullanıyor olursanız olun, emin olsun Windows 8 üzerinde daha hızlı çalışıyor.Bu testte de benim tercihim Windows 8'den yana .

85bbcbc4-cb0e-42f1-abcb-3022ebc34218_4.jpg

10.Sıkıştırılmış Dosya Çözme

Son testimize geldik.Teste başlamadan önce belirlediğim bazı kriterler oldu.Bu kriterler sırasıyla şunlar; 700 MB'lık tek dosya kopyalama, 700 MB'lık çoklu dosya kopyalama, 4 GB'lık tek dosya kopyalama, 4 GB'lık çoklu dosya kopyalama.Yaptığım testler sonucunda Windows 8'in bir nebze de olsun daha iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum.Bu testte de benim tercihim az bir farkla da olsa Windows 8'ten yana oldu.

TEST SONUÇLARI

w7vsw8.png

GENEL DEĞERLENDİRME

Son olarak genel bir değerlendirme yapmak gerekirse test sonuçlarına baktığımızda kazananın Windows 8 olduğunu görüyoruz.Fakat şunu da unutmamak lazım, bunlar birer test.Hiç bir zaman hiç bir şekilde kullanıcı deneyimini yansıtmıyorlar.Kullanıcılar yine Windows 7 ile devam etmek isteyebilir.Fakat şunu da unutmamaları lazım.Şu an için düşünürsek, geçmişte kullandığınız yazılımlar Windows 7 ile daha stabil çalışıyor olabilir.Fakat yakın zamanda çıkacak olan tüm yazılımlar ise Windows 8 ile daha hızlı ve stabil bir şekilde çalışacak.Yine bile son kullanıcılar Windows 7 ile devam etmekte özgürler.Windows 7 ile devam edebilirsiniz.Windows 8'e geçmek isterseniz de 29 TL gibi bir imkanınız var.Bunu da unutmayın.

--------------------------------------------------------------------​

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri