ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
TGamesZeus 1
TGamesZeus
Best Studio 1
Best Studio
berkmenoo 1
berkmenoo
InfernoShade 1
InfernoShade
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

ANKA'nın ilk gece uçuş görüntüleri

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan GanGzTaLiFe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 127

GanGzTaLiFe

Ertubey
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
TM Üye
Katılım
24 Ağu 2012
Konular
4,730
Mesajlar
14,029
Online süresi
10d 3h
Reaksiyon Skoru
1,946
Altın Konu
0
TM Yaşı
13 Yıl 9 Ay 27 Gün
Başarım Puanı
451
MmoLira
351
DevLira
9
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Terörle mücadelede kritik öneme sahip hava aracının 18 saat 7 dakika süren gece test uçuşu ilk kez görüntülendi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ'nin (TUSAŞ) geliştirdiği, 30 Aralık 2010'dan beri uçuş testlerine devam edilen [FONT=Tahoma, Arial, Times, serif]ANKA[/FONT] son olarak 20 Ocak 2013 günü uçtu.

'C4defence' dergisinin yayınladığı görüntülere göre, 18 saat 7 dakikalık bir uçuş gerçekleşti. Daha önce gündüz test uçuş görüntüleri yayınlanan ANKA'nın son uçuşunda ilk kez gece görüntüleri ortaya çıktı. Bu testte gündüz uçuşlarının yanı sıra gece şartlarında kalkış ve inişi de içermesi gerekiyordu.

Ekipler saat 03.00 da Sivrihisar'daki uçuş pistine geldi. Sabah saat 05.00 da ANKA'ya enerji verildi. Ancak sis nedeniyle 06.00'daki uçuş saat 09.00'a kadar ertelendi. Sabah saat 09.08'de havalanan ANKA, önce 200 kilometrelik iletişim menzil testi için Konya'ya yöneldi. 13 bin feet irtifadan uçan ANKA, kuyruktan aldığı 42 knotluk rüzg'rla Konya'ya ulaştı. 200 kilometrelik menzil sınırını aştıktan sonra dönüşe geçti. Bu defa 42 knotluk rüzg'rı burnundan alan ANKA tekrar Sivrihisar'a geldi. ANKA uçuşunda birkaç önemli testten geçirildi. ANKA gece saat 03.15'te inişini tamamladı. 18 saat 7 dakikalık test uçuşunun ardından hangarın önüne geldi. TAİ ve 15 kişilik Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Hava Kuvvetleri ekibinin önünde durdu. Bu uçuşta ortalama saatte 16 kilogram yakıt harcayan ANKA'nın deposunda 1 saat havada tutabilecek yakıt kaldı. Gece uçuşunu başarıyla gerçekleştiren Türkiye'nin insansız hava aracının piste inişi, alkışlarla son buldu.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst