Best Studio 1
Best Studio
TuZaKK 1
TuZaKK
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
R 1
Roksam
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
farkmt2official 1
farkmt2official
emirhanHCL 1
emirhanHCL
Hikaye Ekle

BDP'li heyete Sinop'ta protesto

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan GanGzTaLiFe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 106

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

BDP'li milletvekilleri Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile HDK Eş Başkanı Fatma Gök'ün yer aldığı grup, ilk durak olan Çorum'dan, sabah saatlerinde Sinop'a hareket etti. İl girişinde emniyet tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri altında programın yapılacağı öğretmenevine giden grup, burada bekleyen MHP'li ve Sinoplu vatandaşın tepkisi ile karşılandı. Yaklaşık 500 kişiden oluşan ülkücü gençlik ve şehit yakınları, gruba saldırmak istedi. BDP'liler, herhangi bir fiili müdahaleye uğramadan polis tarafından öğretmenevine alındı.

Protestocu grup, öğretmenevi çevresinde sloganlar atarak BDP'li heyete tepkilerini dile getirirken, polis, itidalli davranılması için sık sık anons ederek, kalabalığın dağılmasını istiyor. Grup, İstiklal Marşı okuyarak protestoya devam etti.

BDP'LİLERİN BULUNDUĞU ÖĞRETMENEVİNİN CAMLARINI İNDİRDİ

Polis kontrolünde programın yapılacağı öğretmenevine alınan BDP'li gruba sözlü sataşmalar ilerleyen dakikalarda fiili protestoya dönüştü. Protestocular öğretmenevinin camlarını aşağıya indirirken BDP'li heyetin araçları yumurta yağmuruna tutuldu. Bu arada bazı araçların farları kırılırken kaportalarında da eziklikler oluştu.

Yaklaşık 500 kişiden oluşan grup, BDP'lilere saldırmak istedi. BDP'liler polis tarafından kontrollü bir şekilde herhangi bir fiili müdahaleye uğramadan öğretmenevine alındı.

Protestocu grup, öğretmenevi çevresinde sloganlar atarak BDP'li heyete tepkilerini dile getirirken, polis, itidalli davranılması için sık sık anons ederek, kalabalığın dağılmasını istiyor. Grup, İstiklal Marşı okuyarak protestoya devam etti. İlerleyen dakikalarda polis engelini aşan protestocular öğretmenevinin kapı ve pencerelerinin camlarını kırdı ve BDP'lilerin araçlarına zarar verdi. Protestocu grup polisin yoğun çabası sonucu öğretmenevinden uzaklaştırılırken olay yerine çok sayıda polis özel harekat görevlisi sevk edildi.

BDP'LİLERİ PROTESTO EDENLER BİBER GAZI İLE DAĞITILDI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri, İmralı sürecine destek aramak amacıyla çıktıkları Karadeniz turunun ikinci ayağı olan Sinop'ta, protesto gösterileri ile karşılandı. Polis kontrolünde programın yapılacağı öğretmenevine alınan BDP'li gruba sözlü sataşmalar ilerleyen dakikalarda fiili protestoya dönüştü.

Protestocular öğretmenevinin camlarını aşağıya indirirken BDP'li heyetin araçları yumurta yağmuruna tutuldu. Bu arada bazı araçların farları kırılırken kaportalarında da eziklikler oluştu. Çevik kuvvet, Polis özel harekat ve jandarma robocoplarla alınan geniş güvenlik önlemlerine rağmen dağılmayan protestoculara polis biber gazı ile müdahale etti. Sıkılan gazdan protestocularla birlikte çevrede bulunan vatandaşlar da büyük zarar gördü. Biber gazından zarar gören vatandaşlara çevredekiler limon ve su yardımı yaptı.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst