Çılgın Proje Hala Fikir Aşamasında

STeeL21

Level 17
Konular
1,589
Online süresi
62896s
Reaksiyon Skoru
1,079
Altın Konu
0
Başarım Puanı
334
TM Yaşı
15 Yıl 15 Gün
MmoLira
-47
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 6.5 saatlik İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze- İzmit Körfez Geçişi projesinde geç kalındığını belirterek, “Yatırımcı konsorsiyumu geçen hafta çağırdım, konuştum. Ne kadar gecikirlerse kendi işletme sürelerinden kaybederler“ dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 6.5 saatlik İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze- İzmit Körfez Geçişi projesinde geç kalındığını belirterek, “Yatırımcı konsorsiyumu geçen hafta çağırdım, konuştum. Ne kadar gecikirlerse kendi işletme sürelerinden kaybederler“ dedi.

Binali Yıldırım, Başbakan Erdoğan`ın “çılgın projeleri“ olarak gündeme gelen Kanal İstanbul ile ilgili “Kanal İstanbul projesi henüz fikri düzeyde“ dedi. Çılgın projelerin yatırım programında bulunması gerekmediğini belirten Yıldırım, “Bütçe ile yapılacak projeler olmadığı için öncelikle bütçe dışı finansmanla yapacağımız projeler yatırım programına girmiyor. Yap-İşlet-Devret`le yapılacak“ diye konuştu.

Bakan Binali Yıldırım, Kanal İstanbul projesiyle ilgili şunları söyledi:
“Bunun proje haline gelmesi bile birkaç yıl alır. Bu projeler altyapı projeleri, çok pahalı ve çok uzun zaman alan projelerdir. Kanal projesi gibi. Bakın Panama`ya, Süveyş`e, 50 yıl almış. Hadi o zamanki teknolojide değiliz ama bu 10 yılda bitecek bir proje. 10 yılda bitecek projenin proje hazırlığı kağıt üstünde, masa üstü çalışması da birkaç sene sürer.“

Vatan Gazetesinin haberine göre, uzun zamandır sık sık gündeme gelen, demiryollarının özel sektöre açılması konusunda aldıkları kararı ve bununla ilgili eylem planlarını açıklayan Bakan Yıldırım, “TCDD`nin tekel hakkını kaldırıyoruz“ dedi. Yıldırım, 2009`da ihalesi yapılan İzmit Körfez Geçişi projesinde sürecin uzaması üzerine yatırımcı firmaları çağırıp konuştuğunu anlatırken, büyük yatırımcıların beklediği 3. havalimanı projesinde ihale ilanına bu ay çıkacaklarını açıkladı. Bakan Yıldırım, Başbakan Erdoğan`ın çılgın projleri arasında yer alan Kanal İstanbul projesiyle ilgili de, “Proje henüz fikri düzeyde. Projenin masa üstü çalışması da birkaç sene sürer“ dedi

Haberi burada bizlere yayınladığınız için teşekkür ederim.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)