Fethi Polat 1
Fethi Polat
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Scarlet 1
Scarlet
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle

Lee Sin Rehber

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan enstalh4
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

-Champion Tanıtımı-

Karakterimizin adı Lee Sin ve Solo-top, Jungle ve Support olarak kullanılabilmekte. Ben ise jungler olarak kullanıyorum. Karakterimiz enerji kullanmakta ve 7 tane skille sahip. Ayrıca enerji kullandığı için blue buffa ihtiyaç duymamakta. Ayrıca enerji kullandığı için early gamede çok rahat skill spamlayarak üstünlük sağlayabiliyoruz. (7 tane skillimiz var sonuçta
s1.gif
) Çoğu kişi Lee Sin'in early game championu olduğunu düşünür ve çokta yanılmazlar.(Bu konuya değineceğiz.) Neyse, şimdi championumuzun skillerine bakalım.

-Skiller-

2jcix60.png
Flurry (Passive) Lee Sin bir skill kullandıktan sonraki 2 atağı hem %40 attack speed kazanır hem de her biri Lee Sin'e 10 enerji geri kazandırır.

-İşte bu pasif bizi jungler yapan ve jungle'ımızda bize dps sağlayan şeyimiz. Jungleda herhangi bir skilli kullanıyoruz, 2 basic attack vuruyoruz sonra tekrar skill kullanıyoruz. Böylece jungle yaparken sürekli %40 attack speed bonusumuz oluyor.(%50 idi fakat nerf yedi.
icon_smile_disapprove.gif
) Bunu sadece early gamede yapsanız yeter çünkü oyun ilerledikçe daha rahat jungle yaparsınız.

2f0g76p.png
Sonic Wave / Resonating Strike
Sonic Wave: Lee Sin hedefe bir ses dalgası gönderir ve bu dalga karşılaştığı ilk hedefe 50/80/110/140/170 (+0.9 AD) physical damage vurur. Bu skill bir hedefe çarparsa sonraki 3 saniyede Lee Sin Resonating Strike vurabilir.
Resonaning Strike: Lee Sin Sonic Wawe'in vurduğu hedefe doğru uçar ve 50/80/110/140/170 (+0.9 AD) + hedefimizin olmayan canının %10'u kadar physical damage vurur.

xggx8m.gif

Cost: 50/30 enerji
Cooldown: 11/10/9/8/7 saniye
Range: 975

-İşte bu Q skilimiz ana hasar veren skilimiz oluyor. Hedefimiz az canlı ise Resonaning Strike o hedefe tek atıyor.(Rakibin canı azsa olmayan canı da çoktur böylece çok fazla damage vururuz.) Çimenliklere bakmak için de kullanılabilir. Ayrıca oyunun en yükse range'i olan gap-closer skili bu bence. Range'imiz gerçekten çok büyük fakat tutturması zor bir skill. Yani rakibiniz zik zak çizip gidiyor ise bu skilli kullanmayın, zik zak çizdiği için yanına rahatça yaklaşıp E atıp slowlayıp düz vuruş yapmalıyız. Bu skilli genelde en son kullanırım. Çünkü yetenekli, tecrübeli rakipler zik zak çizmek yerine düz yürürler ve bu skilli kullanmamızı beklerler. Kullandıktan sonra ya flash atıp kaçarlar yada basit bir yandan kaçma ile kurtarabilirler. Bunun olmaması için rakibi önce slowlayın sonra atın. Yani Q skili ile giriş yapılmaz ganklere giderken. Ayrıca bu skilli ilk maxliyoruz çünkü early game damage'i gerçekten çok fazla.

xfx2a.png
Safeguard / Iron Will
Safeguard: Lee Sin bir dostunun yanına uçar, dostuna ve kendisine 5 saniye boyunca 40/80/120/160/200 (0.8 AP) hasarlık kalkan verir. Lee Sin bu skilli kullandıktan sonraki 3 saniyede Iron Will kullanabilir.
Iron Will: Lee Sin kendine 5 saniye boyunca %5/9/13/17/21 lifesteal ve spell vamp verir. Ayrıca 10/15/20/25/30 armor da kazanır.

1z3ruxc.gif

Cooldown: 9 saniye
Range: 700

-Bu skilimizin o kadar çok kullanım alanı var ki... Ben birkaç tanesini sayayım. Dostunuz ignite yemiş ve ölmek üzere hemen ona W ile atlayıp hayatını kurtarabiliriz, gank yedik ve hemen wardımızı duvar arkasına koyup ona W ile atlayıp kaçıyoruz, biz ölmek üzereyiz fakat 2 kez ard arda W bastık kendi üzerimizde ve spell vamp kazandık hemen yanımızdaki miniona smite atıp spell vamp sayesinde hayatımızı kurtarıyoruz. Lee Sin oynarken ilk baseten itibaren mutlaka yanımızda bir ward olmalı böylece W skilimiz 75 golda bize bir flash kazandırıyor. Tabii ki smart cast lazım bana kalırsa. Jungle yaparken canımızın azalmamasını sağlar bu skill. Böylece hiç base gitmesek bile bütün jungle yaratıklarını kesebiliriz.

33y72tv.png
Tempest/Cripple
Tempest: Lee Sin yere hiya diye vurur ardından etrafına shockwave gönderir. Bu shockwave vurduğu rakiplere 60/95/130/165/200(1.0 AD) magical damage vurur ve onları 4 saniyeliğine gösterir. Bu skille herhangi bir rakibe vurursanız sonraki 3 saniyede Lee Sin Cripple kullanabilir.
Cripple: Lee Sin Tempest ile vurulan hedeflerin attack ve movement speedlerini 4 saniyeliğine %30/%37.5/%45/%52.5/%60 slowlar. Bu slow git gide azalır.

E6Q6f.gif

Cooldown: 10 saniye
Range: 350

-Genelde bu skill ile başlanır. Ganklerde movement speed düşürerek güzel bir gap-closer imkanı sağlar ve ardından Q atmanızı da sağlar. Bu skill invisible targetları gösterebildiği için Akali ve Talon'un tam bir düşmanıdır. Akali invisible olduğu sırada o çemberin içine girip E atıp onu görünür yapmanın tadı müthiştir. Jungle yaparken bu skill ile yaratıkların attack speedlarını düşürebiliyoruz buda bize az hasar alarak onları kesme imkanı sağlıyor.

x6g4np.png
Dragon's Rage Lee Sin seçtiği rakibine yıkııııııııııııl diyerek 200/400/600 (2.0 AD) damage'lik bir tekme ile onu geriye fırlatır. Geriye uçan rakibimiz eğer başka rakiplere çarparsa onlar da aynı hasarı alır.

Eu8H2.gif

Cost: Yok
Cooldown: 90/75/60
Range: 375

-Early gamede damage için kullanılan bir skilldir. Fakat oyun ilerledikçe verdiği hasar etkisizleşir. Aslında 2.0 ad ratiosu var fakat ad yerine Off-tank kastığımızdan fazla damage vurmayız. Yine de yarı canlı bir rakip carrye Q tutturup ardından ulti basıp onu geri fırlatıp tekrar Q basıp yanına uçarsak iyi bir burst damageimiz oluyor. QRQ yapmış oluyoruz yani. Late gamede bu skilli carryimize yaklaşan düşmanları uzaklaştırmak yada ona atılan bir Warwick gibi channeling ultileri bozmak için kullanırım.

-Speller-

2l8jn9c.png
Smite: Her junglerın kesinlikle alması gerekli.

24noahs.png
Exhaust: Teamfightlarda carrye atacağımız bir Exhaust her zaman takıma faydalı olacaktır.

9ztu7a.png
Flash: Önceden alırdım fakat bence gereksiz. Hem W skilimiz var hem de rakip carryi disable ederek teamfightlarda daha useful olabilmek için Exhaust tercih ediyorum.

-Masteryler-

vgq0yq.png

Not: İsteyenler Demolotionist yerine Butcher'a verebilirler fakat late gamede kule tanklarken veya alırken faydası olur diye ona verdim.

-Runelar-

2zzn51l.png
Greater Mark of Insight (+0.95 Attack Damage) x9
2q0vfco.png
Greater Seal of Resilience (+1.41 Armor) x9
msjfk7.png
Greater Glyph of Warding (+1.34 Magic Resistance) x9
runoy1.png
Greater Quintessence of Strength (+2.25 Attack Damage) x3

Marklar > AD
Sealler > Armor
Glyphler > Flat yada Magic Resistance/Level alınmalı.
Quintessences > Attack Damage, Armor Penetration, Movement Speed olabilir.

-Skill Build-

Öncelikle 1:35'e kadar hiçbir skille vermenizi tavsiye etmiyorum. Normal şartlarda ilk 3 levelda E > Q > W verirsiniz sonra Q>W>E şeklinde fullersiniz. Fakat karşı takım sizi son anda invade ederse ilk W açabilir yada E verdiyseniz 2 levelda W verebilirsiniz. W skilimiz jungle yapmamızı kolaylaştırıyor çünkü. Şuna dikkat edin 3 levelda Q W E 3'üne de 1 kez vermiş olun. Her zaman için ilk Q sonra W sonra E fullenir.

-Item Build-

Her zaman
2vj521l.png
2qwk8x3.png
ile başlarım. Karşı takıma bakın eğer solotopları ve junglerları physical damage ve armora ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız veya sürekli counter-gank yiyip zorlanıyorsanız yada dragon rush yapacak iseniz
14pfyv.png
alın. Karşınızda solo-top magic damage ve jungler supportumsu tarzı ise veya early gamede ganklerde daha fazla damage çıkarıp iyi bir early game geçirmek istiyorsanız
iop4ar.png
iop4ar.png
alırsınız. Bu arada her recall attığınızda yanınızda en az 1 tane
90zk2c.png
isteğe göre 1-2 tane bulundurun. Botumuz %95
oeaae.png
olur. Karşıda 2 tane pure basic attacker
2mxlr7t.png
10o2zox.png
gibi yoksa veya karşı taraf lacks of cc değil ise
kdribn.png
almayın. Karşı takıma bakın, damage over time
2e49mvn.png
gibi yada
ay8txe.png
gibi kendisi orda olmadığı halde sizi kesebilen championlar var ise
2rppngj.png
alın. Karşıda AoE ulti kombo var ise veya teamfightlara focuslanmak istiyorsanız veya daha fazla tanky olmak istiyorsanız veya supportunuz bu itemı almayacak ise takımınızda mutlaka bulunması gereken item bana kalırsa,
346u793.png
şart.
2cxzx44.png
her zaman çıkılması gereken bir item. Zaten bunları çıktıysanız oyun late game'e yakındır. Bundan sonra aldığımız
2rppngj.png
mbh2bs.png
yapabiliriz. Çıktığımız
2cxzx44.png
'i eğer feedlendiysek yanlışlıkla kill çaldıysak veya oyunda late gamede etkili olmak istiyorsak
5egvwk.png
alabiliriz. Eğer çok squishy hissediyorsak, tanklamamız gerekiyorsa veya daha fazla gap-closer istiyorsak
2zznw9c.png
alıyoruz. Karşıda attack speed based champion varsa
2mxlr7t.png
gibi hemen
2znts2u.png
alıyoruz.
Gidişata göre alınabilecek itemlar:
mt2gyu.png

10r0ffd.png

2ahcpqg.png

25ov18n.png

Asla almayacağım bir item:
29e57r7.png
s3.gif
Evet nerften sonra asla hiçbir champe almam noob item qq :(((((88

-Jungling-

-Oyuna başladık.

-Durum 1:Biz alt taraftayız ve karşı rede invade yapacağız.
2vj521l.png
2qwk8x3.png
ile başladık ve yukarı tarafta mıyız aşağı tarafta mıyız bu çok önemli. Şuan aşağıda olduğumuz için karşının rede invade yapıyoruz. Yukarı taraftaysak kendi redimizden direk solo-topa level 2 gank, aşağıdaysak karşı tarafın redini çalmaya çalışacağız. karşı takıma baktık. Junglerları
2d9qjaa.png
t7xxue.png
gibi red bufftan başlayan champler ise 5 kişiyle birlikte gidin. Olası bir fightta üstün olmaya çalışın. Şahsen yukarı taraftaysam kendi redimi korutmaya çalışırım aşağıdaysak yukarının redine ulaşmayı. Supporttan kendi wraithlerinizin oraya
90zk2c.png
koymasını isteyebilirsinz. (Aldığım SS'ler custom game'den 2 kişi ile birlikte denediğim için 2 kişi birlikte gittik normalde bu sayı daha fazladır.) Wraithlerin orda bekliyoruz
Nasıl gideceğimizi görmek için bir resim çizdim evet paint terkim.

-1:40 gelince yukarı tarafın wraithlerini başladık kesmeye. Şöyle başlangıç yapıyoruz, büyük olan wraithe basic attack + E + 2x basic attack + e + basic attack... Kendi tarafımız ise bütün hepsini kesin, karşı tarafınki ise küçüklerden 1-2 tanesini kesmeyin.

Rede gidin. 1:55'te red buff doğar, pull yapıldıktan sonra biraz yardım gerekir yine aynı komboyla red buffı kesin. Düzgün bir yardım gelmezse zorlanabilirsiniz. Canınızın çok gitmeyeceğine inanmıyorsanız yardım isteyin. Ben pasifimden gelen attack-speed için e skilim cooldownda iken red-bufftan kaçıp cooldownun gelmesini beklerim ardından hızlıca keserim. Şuna dikkat edin red buffın canı 445 kaldığında smite atın ki kimse çalamasın onu. Karşı tarafınki ise küçükleri bırakın sizinki ise kesip yukarıdaki tri-busha geçin.

-Karşı tarafın solo-topunun itemlarına bakın.
2vj521l.png
18epao.png
veya
1q4i9x.png
28aja04.png
var ise demek ki bu adam bir tane
90zk2c.png
satın alıp koymuş, sizin level 2 olur olmaz oraya gank gideceğinizi biliyor. Böyle bir durumda ben lane gank yöntemini kullanırım. Ona sonra değineceğim. Şimdi gidin ve adama basic attack yapın ve
33y72tv.png
24noahs.png
ile direk slowlayın.
24noahs.png
almamızın sebebi de level 2'de kesin first blood binevi. Zaten adam slowdan yürüyemez hale gelir. Flash atarsa direk arkasından
2f0g76p.png
ile burstünüzü vurun. Bu arada solo-toptaki arkadaşınızda vurmakta olur ve
16c85nd.png
atar killi kaçırmazsınız.

(Resimde first bloodu ben aldım fakat bırakabiliyorsanız adama bırakın çünkü bizim mümkün olduğunca asist yapmamız lazım. Arkadaşınız alamıyorsa kill boşa gitmeyecek tabii ki siz alacaksınız.)
Diyelim ki kaçtı fazla zorlamayın geri çekilin, adam potlarını harcayıp base gitmek istemeyecektir. Çok kule dibinde oynuyorsa bırakın riske girmeyin. Adam last hit kaçırmamak için biraz da olsa ilerleyecektir, tekrar lane gank veya normal gank atarsanız kill sizindir.
-Bundan sonra isterseniz mide gank atabilirsiniz yada blue buffı midinize verebilirsiniz.

Not: Level 3 olup W açmadan blue'yu vermeyi denemeyin ölürsünüz yoksa. Blue'ya smite atarken W skilinin spell wampını da kullanmayı unutmayın.

-Bundan sonrasını isterseniz bot lane'e lane gank, mide normal gank veya solo-topa gank atabilirsiniz. Ayrıca karşıda yavaş jungle yapan champler var ise
5ex088.png
20kd75h.png
gibi onu jungle yaparken yakalayıp öldürebilirsiniz. Fakat bu yöntem çok risklidir yanınızda 2-3 tane ward olması gerekir. Karşı takımın solo-topları ve midleri direk gelip sizi sıkıştırırlar.
s6.gif
Solo queue'da fazla tavsiye etmiyorum fakat 5 vs 5 premade için güzeldir arkadaşlarımız yardım edebilir ve 2-3 kill alabiliriz. Lee Sin early gamede gayet güçlü ve early fightlarda takıma çok kill kazandırabilir. Fakat rakibin adamları yardıma gelip sizi orada öldürürlerse ''omg report this jungler noob'' gibi şeyler duyabilirsiniz. O yüzden riske girmiyoruz fazla.

-Durum 2: Karşı takıma invade edemediniz veya kendi alt tarafınızdaki redten başlamak zorunda kaldınız.

Resimdeki gibi midte bir adamın durması ve wraithlerin orada da bir kişinin durması lazım. Olası bir invade durumunda hemen toplanırsınız.
Aynı komboyla Wraithleri ve redi kesiyoruz bu sefer küçükleri de kesmeyi unutmayın. Bundan sonra bota lane gank veya mide normal gank atabilirsiniz. Ardından Wraithleri tekrar kesip wolfleri ve ardından midinize blue verebilirsiniz.

Lane gank: Top ve bot laneler genelde wardlı olduğu için normal gank atması zordur. Yada bütün lanelerimiz pushlanmıştır bizde bu yönteme başvururuz. Öncelikle kulenizden busha giriyoruz. Tabi minionların pushlanmış olması gerek ki karşı takım bizi görmesin. Ardından hızlıca diğer wave'ide pushlamalarını rica ediyoruz ve 2. busha giriyoruz. Rakibimiz facecheck(busha bakmak istemesi gibi birşey) yaptığı anda bizi karşısında buluyor. Ayrıca bizim arkadaşımız canını bilerek azaltarak rakibi agresifleştirmeye çalışıp baitleyebilir. Bizde direk olaya müdehale edip killeri ad carrymize veya topumuza bırakmaya çalışıyoruz. Resimle anlatım şu şekildedir;

Oyunda aşağı taraf sizin ise lane gank atarken

Oyunda yukarı taraf sizin ise lane gank atarken

Başarılı bir lane gank sonrasında rakibin moralini 0'a indirirsiniz. ''Omg their jungler always gank our jungler noob'' gibi qq yapmaya başlayabilirler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri