HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
-Champion Tanıtımı-
Karakterimizin adı Lee Sin ve Solo-top, Jungle ve Support olarak kullanılabilmekte. Ben ise jungler olarak kullanıyorum. Karakterimiz enerji kullanmakta ve 7 tane skille sahip. Ayrıca enerji kullandığı için blue buffa ihtiyaç duymamakta. Ayrıca enerji kullandığı için early gamede çok rahat skill spamlayarak üstünlük sağlayabiliyoruz. (7 tane skillimiz var sonuçta
-Skiller-
-İşte bu pasif bizi jungler yapan ve jungle'ımızda bize dps sağlayan şeyimiz. Jungleda herhangi bir skilli kullanıyoruz, 2 basic attack vuruyoruz sonra tekrar skill kullanıyoruz. Böylece jungle yaparken sürekli %40 attack speed bonusumuz oluyor.(%50 idi fakat nerf yedi.
Sonic Wave: Lee Sin hedefe bir ses dalgası gönderir ve bu dalga karşılaştığı ilk hedefe 50/80/110/140/170 (+0.9 AD) physical damage vurur. Bu skill bir hedefe çarparsa sonraki 3 saniyede Lee Sin Resonating Strike vurabilir.
Resonaning Strike: Lee Sin Sonic Wawe'in vurduğu hedefe doğru uçar ve 50/80/110/140/170 (+0.9 AD) + hedefimizin olmayan canının %10'u kadar physical damage vurur.
Cost: 50/30 enerji
Cooldown: 11/10/9/8/7 saniye
Range: 975
-İşte bu Q skilimiz ana hasar veren skilimiz oluyor. Hedefimiz az canlı ise Resonaning Strike o hedefe tek atıyor.(Rakibin canı azsa olmayan canı da çoktur böylece çok fazla damage vururuz.) Çimenliklere bakmak için de kullanılabilir. Ayrıca oyunun en yükse range'i olan gap-closer skili bu bence. Range'imiz gerçekten çok büyük fakat tutturması zor bir skill. Yani rakibiniz zik zak çizip gidiyor ise bu skilli kullanmayın, zik zak çizdiği için yanına rahatça yaklaşıp E atıp slowlayıp düz vuruş yapmalıyız. Bu skilli genelde en son kullanırım. Çünkü yetenekli, tecrübeli rakipler zik zak çizmek yerine düz yürürler ve bu skilli kullanmamızı beklerler. Kullandıktan sonra ya flash atıp kaçarlar yada basit bir yandan kaçma ile kurtarabilirler. Bunun olmaması için rakibi önce slowlayın sonra atın. Yani Q skili ile giriş yapılmaz ganklere giderken. Ayrıca bu skilli ilk maxliyoruz çünkü early game damage'i gerçekten çok fazla.
Safeguard: Lee Sin bir dostunun yanına uçar, dostuna ve kendisine 5 saniye boyunca 40/80/120/160/200 (0.8 AP) hasarlık kalkan verir. Lee Sin bu skilli kullandıktan sonraki 3 saniyede Iron Will kullanabilir.
Iron Will: Lee Sin kendine 5 saniye boyunca %5/9/13/17/21 lifesteal ve spell vamp verir. Ayrıca 10/15/20/25/30 armor da kazanır.
Cooldown: 9 saniye
Range: 700
-Bu skilimizin o kadar çok kullanım alanı var ki... Ben birkaç tanesini sayayım. Dostunuz ignite yemiş ve ölmek üzere hemen ona W ile atlayıp hayatını kurtarabiliriz, gank yedik ve hemen wardımızı duvar arkasına koyup ona W ile atlayıp kaçıyoruz, biz ölmek üzereyiz fakat 2 kez ard arda W bastık kendi üzerimizde ve spell vamp kazandık hemen yanımızdaki miniona smite atıp spell vamp sayesinde hayatımızı kurtarıyoruz. Lee Sin oynarken ilk baseten itibaren mutlaka yanımızda bir ward olmalı böylece W skilimiz 75 golda bize bir flash kazandırıyor. Tabii ki smart cast lazım bana kalırsa. Jungle yaparken canımızın azalmamasını sağlar bu skill. Böylece hiç base gitmesek bile bütün jungle yaratıklarını kesebiliriz.
Tempest: Lee Sin yere hiya diye vurur ardından etrafına shockwave gönderir. Bu shockwave vurduğu rakiplere 60/95/130/165/200(1.0 AD) magical damage vurur ve onları 4 saniyeliğine gösterir. Bu skille herhangi bir rakibe vurursanız sonraki 3 saniyede Lee Sin Cripple kullanabilir.
Cripple: Lee Sin Tempest ile vurulan hedeflerin attack ve movement speedlerini 4 saniyeliğine %30/%37.5/%45/%52.5/%60 slowlar. Bu slow git gide azalır.
Cooldown: 10 saniye
Range: 350
-Genelde bu skill ile başlanır. Ganklerde movement speed düşürerek güzel bir gap-closer imkanı sağlar ve ardından Q atmanızı da sağlar. Bu skill invisible targetları gösterebildiği için Akali ve Talon'un tam bir düşmanıdır. Akali invisible olduğu sırada o çemberin içine girip E atıp onu görünür yapmanın tadı müthiştir. Jungle yaparken bu skill ile yaratıkların attack speedlarını düşürebiliyoruz buda bize az hasar alarak onları kesme imkanı sağlıyor.
Cost: Yok
Cooldown: 90/75/60
Range: 375
-Early gamede damage için kullanılan bir skilldir. Fakat oyun ilerledikçe verdiği hasar etkisizleşir. Aslında 2.0 ad ratiosu var fakat ad yerine Off-tank kastığımızdan fazla damage vurmayız. Yine de yarı canlı bir rakip carrye Q tutturup ardından ulti basıp onu geri fırlatıp tekrar Q basıp yanına uçarsak iyi bir burst damageimiz oluyor. QRQ yapmış oluyoruz yani. Late gamede bu skilli carryimize yaklaşan düşmanları uzaklaştırmak yada ona atılan bir Warwick gibi channeling ultileri bozmak için kullanırım.
-Speller-
-Masteryler-
Not: İsteyenler Demolotionist yerine Butcher'a verebilirler fakat late gamede kule tanklarken veya alırken faydası olur diye ona verdim.
-Runelar-
Marklar > AD
Sealler > Armor
Glyphler > Flat yada Magic Resistance/Level alınmalı.
Quintessences > Attack Damage, Armor Penetration, Movement Speed olabilir.
-Skill Build-
Öncelikle 1:35'e kadar hiçbir skille vermenizi tavsiye etmiyorum. Normal şartlarda ilk 3 levelda E > Q > W verirsiniz sonra Q>W>E şeklinde fullersiniz. Fakat karşı takım sizi son anda invade ederse ilk W açabilir yada E verdiyseniz 2 levelda W verebilirsiniz. W skilimiz jungle yapmamızı kolaylaştırıyor çünkü. Şuna dikkat edin 3 levelda Q W E 3'üne de 1 kez vermiş olun. Her zaman için ilk Q sonra W sonra E fullenir.
-Item Build-
Her zaman
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
bulundurun. Botumuz %95
Gidişata göre alınabilecek itemlar:
Asla almayacağım bir item:
((((88 -Jungling-
-Oyuna başladık.
-Durum 1:Biz alt taraftayız ve karşı rede invade yapacağız.
Nasıl gideceğimizi görmek için bir resim çizdim evet paint terkim.
-1:40 gelince yukarı tarafın wraithlerini başladık kesmeye. Şöyle başlangıç yapıyoruz, büyük olan wraithe basic attack + E + 2x basic attack + e + basic attack... Kendi tarafımız ise bütün hepsini kesin, karşı tarafınki ise küçüklerden 1-2 tanesini kesmeyin.
Rede gidin. 1:55'te red buff doğar, pull yapıldıktan sonra biraz yardım gerekir yine aynı komboyla red buffı kesin. Düzgün bir yardım gelmezse zorlanabilirsiniz. Canınızın çok gitmeyeceğine inanmıyorsanız yardım isteyin. Ben pasifimden gelen attack-speed için e skilim cooldownda iken red-bufftan kaçıp cooldownun gelmesini beklerim ardından hızlıca keserim. Şuna dikkat edin red buffın canı 445 kaldığında smite atın ki kimse çalamasın onu. Karşı tarafınki ise küçükleri bırakın sizinki ise kesip yukarıdaki tri-busha geçin.
-Karşı tarafın solo-topunun itemlarına bakın.
(Resimde first bloodu ben aldım fakat bırakabiliyorsanız adama bırakın çünkü bizim mümkün olduğunca asist yapmamız lazım. Arkadaşınız alamıyorsa kill boşa gitmeyecek tabii ki siz alacaksınız.)
Diyelim ki kaçtı fazla zorlamayın geri çekilin, adam potlarını harcayıp base gitmek istemeyecektir. Çok kule dibinde oynuyorsa bırakın riske girmeyin. Adam last hit kaçırmamak için biraz da olsa ilerleyecektir, tekrar lane gank veya normal gank atarsanız kill sizindir.
-Bundan sonra isterseniz mide gank atabilirsiniz yada blue buffı midinize verebilirsiniz.
Not: Level 3 olup W açmadan blue'yu vermeyi denemeyin ölürsünüz yoksa. Blue'ya smite atarken W skilinin spell wampını da kullanmayı unutmayın.
-Bundan sonrasını isterseniz bot lane'e lane gank, mide normal gank veya solo-topa gank atabilirsiniz. Ayrıca karşıda yavaş jungle yapan champler var ise
-Durum 2: Karşı takıma invade edemediniz veya kendi alt tarafınızdaki redten başlamak zorunda kaldınız.
Resimdeki gibi midte bir adamın durması ve wraithlerin orada da bir kişinin durması lazım. Olası bir invade durumunda hemen toplanırsınız.
Aynı komboyla Wraithleri ve redi kesiyoruz bu sefer küçükleri de kesmeyi unutmayın. Bundan sonra bota lane gank veya mide normal gank atabilirsiniz. Ardından Wraithleri tekrar kesip wolfleri ve ardından midinize blue verebilirsiniz.
Lane gank: Top ve bot laneler genelde wardlı olduğu için normal gank atması zordur. Yada bütün lanelerimiz pushlanmıştır bizde bu yönteme başvururuz. Öncelikle kulenizden busha giriyoruz. Tabi minionların pushlanmış olması gerek ki karşı takım bizi görmesin. Ardından hızlıca diğer wave'ide pushlamalarını rica ediyoruz ve 2. busha giriyoruz. Rakibimiz facecheck(busha bakmak istemesi gibi birşey) yaptığı anda bizi karşısında buluyor. Ayrıca bizim arkadaşımız canını bilerek azaltarak rakibi agresifleştirmeye çalışıp baitleyebilir. Bizde direk olaya müdehale edip killeri ad carrymize veya topumuza bırakmaya çalışıyoruz. Resimle anlatım şu şekildedir;
Oyunda aşağı taraf sizin ise lane gank atarken
Oyunda yukarı taraf sizin ise lane gank atarken
Başarılı bir lane gank sonrasında rakibin moralini 0'a indirirsiniz. ''Omg their jungler always gank our jungler noob'' gibi qq yapmaya başlayabilirler.