Fethi Polat 1
Fethi Polat
TuZaKK 1
TuZaKK
xranzei 1
xranzei
Agresifizm 1
Agresifizm
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Tarihi davada 20. duruşma görülüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Avesequick
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 145

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Futbolda şike ve teşvik iddialarına yönelik dava bugün 20. duruşmayla devam ediyor...

365938233053.jpg

31'i tutuklu 93 sanık ile başlayan davada, cezaevinde tutuklu olarak yargılanan 4 kişi kaldı. Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Yusuf Turanlı ve Olgun Peker'in tutukluluklarının sürdüğü duruşmaların 20'ncisi bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi''nde görülüyor.

Duruşmada Aziz Yıldırım çapraz sorguya alındı. Gergin geçen çapraz sorgu sona erdi ve alfabetik sıraya göre avukatların son savunmaları alındı. Duruşmaya 13:30'a kadar ara verildi.

YILDIRIM'IN AÇIKLAMALARI
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kullandığı iki hattı güvenli olması açısından başkalarının adına aldırdığını söyledi.

Duruşmada kürsüye Aziz Yıldırım çağrıldı. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Yıldırım'a "Kullandığınız 12 hat var, 10 tane de başkaları adına olan kullandığınız hat var. R.A. ve G.Ç. adına telefonları neden kullandınız?" diye sordu. Yıldırım, "40 tane telefon var deniyor. Sadece iki telefonum var. Diğerleri şirketler veya kulüp adınadır. Birini muhasebeye alın demişim o da almış kendi adına. Diğeri de başkan olduğum da devletin verdiği korumaya al demiştim. O da kendi adına aldı. Türkiyede herkes dinleniyor." ifadelerini kullandı. Başkanın, "Dinlenmemek için mi aldırdınız?" sorusu üzerine Yıldırım, "Evet dinlenmemek için. Devlet her şeyi dinliyor. Suça teşvik ediyor. Güvenli olduğu için o hatları aldırdım." dedi.

Mahkeme başkanı, "Devlete güvenmiyorsunuz, peki devletin korumasına nasıl güveniyorsunuz?" diye sordu. Yıldırım, "Ona da güvenmiyorum. Devlet bu kadar insanı hapishaneye atıyor, onların hiçbiri devlete güvenmiyor." cevabını verdi.
Yıldırım, futbolda şike davasının soruşturma savcısı Mehmet Berk'i 'bazı tapeleri hasıraltı etmek'le suçladı.

Duruşmasında bazı avukatlar, soru sorulurken yaşanan tartışmaların önüne geçilmesi için iddianamedeki iddialarla sınırlı kalınmasını istedi. Bunun üzerine söz alan Aziz Yıldırım, "Avukat bey 'soru sorulurken iddianame ile sınırlı kalınsın' diyor. Ama herşey iddianameye yansımamış. Savcı bey bazı tapeleri hasıraltı etmiş. İddianamede herşeyi Fenerbahçe yapmış gibi gösteriliyor." dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Bazen herşeyi iddianameye koymuşlar, bazen de herşey yok diyorsunuz. O savcının takdiri, bu şekilde iddianame hazırlanmış." karşılığını verdi.

DURUŞMADAN DİĞER DİYALOGLAR

Aziz Yıldırım: "Eskişehirspor tesislerine de gittim, Trabzonspor'un tesislerine de. Sadri bey söylesin, şike teklifi yapmış mıyız?"

Aziz Yıldırım: "Aziz Yıldırım her şeyi bilmez, insanların yatak odasını bilmez. Herşeyi bildiğim şeklinde bir imaj yaratıldı."

Aziz Yıldırım:
"Doğan Ercan'a Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçında Trabzonspor'un teşvik girişimlerini araştırması için görev verdik."

Mahkeme başkanı, Aziz Yıldırım'ı tavrından ötürü uyardı.
Aziz Yıldırım: "Yayın gelirlerini artırarak Trabzonspor'u 4. büyük yaptım."

Aziz Yıldırım: "Manisa - Trabzonspor maçında şike var."

Aziz Yıldırım: "Devlete güvenmiyorum, devlet suça teşvik ediyor. Daha rahat konuşmak, dinlenmemek için korumalarım piyasadan bir numara aldı ama herkes yine de dinleniyor."

Aziz Yıldırım: Savcı, bazı tapeleri hasıraltı etmiş

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri