HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Trabzonsporlu Didier Zokora'ya 'pis zenci' dediği öne sürülen Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Emre Belözoğlu kendini savundu. Takım arkadaşı Yobo'yla birlikte basının karşısına çıkan Emre, "Olmaması gereken şeyler dedim; ama ırkçı bir söylemde bulunmadım." dedi. Emre, Rıdvan Dilmen'e de sert çıktı: "Kimse bana 'çantanı al git' diyemez."
-Trabzonsporlu Zokora tarafından ırkçılıkla suçlanan Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, takım arkadaşı Yobo'yla birlikte basın toplantısı düzenleyip kendini savundu. İngiliz temsilcisi Newcastle'de oynadığı dönemde Everton'da forma giyen Nijeryalı Yobo'ya da ırkçı söylemde bulunmakla itham edilen; ancak aklanan Emre, ırkçı biri olmadığını söyledi.
Şükrü Saracoğlu Stadı'nda önceki gece oynanan Süper Final Şampiyonluk Grubu karşılaşmasında Zokora'ya yönelik ırkçı söylemlerde bulunmadığı dile getiren Sarı-Lacivertli futbolcu, "Bunun bir benzerini İngiltere'de yaşamıştım. Söylediğim Türkçe bir sözün benzerliği sebebiyle bir-bir buçuk ay bu konuyla uğraşmak zorunda kalmıştım. Irkçılık hiçbir zaman sosyal bir olgu değildir. Eğer ki içimde ırkçılık adına kalbimde bir şey varsa, Allah kalbimi çıkarsın." şeklinde konuştu.
Müsabaka sırasında Zokora'yla birkaç diyalog yaşadığını kaydeden Emre Belözoğlu şöyle devam etti: "Ne olursa olsun, küfürleşmenin de doğru olmadığını düşünüyorum, ne yazık ki futbolun gerçeği olmasına rağmen. Bundan dolayı da özür diledim orada. İngilizcesinin çok iyi olmadığını düşünüyorum, benim de İngilizcem o kadar iyi değil. Genelde Fransızca aksanla İngilizce söylemeye çalışıyor bazı şeyleri. Müslümanlık boyutuyla alakalı da bazı şeyler söylediğini ifade ediyor, onları hiç hatırlamıyorum. Herkes bilir ki ülkemizin yüzde 90'ı üzeri Müslüman. Kime 'Sen Müslüman mısın?' diye sorulsa 'Elhamdülillah Müslümanım' der. Ben de onun dediklerini anlasaydım cevabı verirdim. Arkamı dönüp gitmezdim. Biz zaten iddia ettiğini söylemeden önce birbirimize sarılmışız. Sonuç itibarıyla ben onun ifade ettiği 'f... shit negro' kelimesini kullanmadım. Beni yanlış anladığını düşünüyorum. Benim kullandığım ifade bizdeki 'Dingil' gibi bir şey. Ben özür diliyorum, Zokora'dan da özür ve açıklama bekliyorum."
YOBO'DAN EMRE BELÖZOĞLU'NA DESTEK
Futbolun mücadeleci bir oyun olduğunu vurgulayan Nijeryalı Joseph Yobo, Emre'nin yenilgiyi kabul etmeyen; ancak kişilerin dinine, ırkına yönelik ayrımcılık yapmayan biri olduğunu vurguladı. Yobo, "Emre hakkında ırkçı bir oyuncu düşüncesine kapılsam, zaten Fenerbahçe'ye gelmezdim. Sahada olan sahada kalır. Maç sonunda da Zokora'yla arkadaş olduğum için formalarımızı değiştirdik. O kadar hassas bir konuda tartışma geçseydi bana birkaç kelime söylerdi. Ama öyle bir konuşma yapmadı." dedi. Yobo'nun ardından yeniden söz alan Emre Belözoğlu, "Zaten gerilen bir ortam var. Ne olursa olsun iki camia arasını daha da germek istemiyorum. Sayın Şenol Güneş'le de görüşmemiz oldu. Sagolsun anlayışı için. Ona da teşekkür ediyorum. Ne olursa olsun, ortada bir olay oldu." ifadelerini kullandı. Yetenekli isim, Fenerbahçeli eski futbolcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen'in kendisiyle ilgili, "Emre, Zokora'ya bu sözleri söylediyse ülkeyi terk etsin." sözlerini de değerlendirdi: "Kendisiyle tanışıyorum, bir büyüğüm olduğu için saygı duyuyorum. Türk futbolunda benim kariyerimde bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum. Burada çok mütevazılık yapmak istiyorum. Rıdvan Dilmen dahil bana kimse çantamı toplayıp gideceğimi söyleyemez. Bunu da net söyleyeyim. Ama burada takımın teknik direktörü var Aykut Kocaman, yöneticilerimiz var."
F.bahçe'den 'ırkçılık' açıklaması.
Fenerbahçe yönetimi, Emre ile Zokora arasında yaşananlarla ilgili olarak bir bildiri yayınladı. Açıklamada, "Kulübümüz, her tür ayrımcılıkla mücadeleyi hayati derecede önemsemekte ve bu konuda sağlam bir sicile sahiptir.'' denilerek, şu ifadelere yer verildi: "Emre Belözoğlu'nun, pozisyon gereği artan tansiyon neticesinde Zokora'ya yönelik söylemlerinin 'ırkçılık' noktasına taşınmasından son derece rahatsızlık duymaktayız."
Trabzon'a göre gol 60'ta atılmış!
Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 2-0 yendiği maçta Sarı-Lacivertli ekibin 2. golünü kaydeden Musa Sow, 61. dakikada ağları havalandırmayı başarmıştı. Ancak Trabzonsporlu taraftarların Trabzon'un plaka numarası olan 61. dakikada kutlama yaptığı anda gelen gol Bordo-Mavililerin resmi internet sitesine ise farklı yansıtıldı.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
göre Sow, golü 61'de değil 60'ta attı.Genç Onur, hayata tutundu.
Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi tribünde yapılan organizasyon sırasında yaralanan 23 yaşındaki Onur Karabudak'ın, kaldırıldığı hastanede başarılı bir ameliyat geçirdiği ve hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Fenerbahçe yönetimi, Galatasaray derbisine yetiştirilemeyen, Trabzonspor karşılaşmasında ise Onur Karabudak'ın yaralanmasına yol açan koreografi yüzünden taraftarın yaralanmasından ötürü üzüntülerini bildirdi.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)