Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Metin2 [7/24] Vps Server Kurmak { Ayrıntılı } | ForReaL

ForReaL

Level 7
TM Üye
Konular
674
Online süresi
344s
Reaksiyon Skoru
96
Altın Konu
0
Başarım Puanı
187
TM Yaşı
14 Yıl 1 Ay 28 Gün
MmoLira
34
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Evdeki Pc'nizi Vps Gibi Yapmak

Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Görüntü >> Temalar Tabı >> Windows Klasik
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Klasik Görünüm'e Geçiş Yap
Başlat >> Ayarlar >> Görev Çubuğu Ve Başlat Menüsü >> Başlat Menüsü Tabı >> Klasik Başlat menüsü

İşlemci zamanlaması programlar için değilde arkaplan hizmetleri için ayarlanmış olmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Gelişmiş >> Performans Ayarları >> Gelişmiş Tabı >> Arkaplan Hizmetleri

Görsel efektler minimum düzeyde olmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Gelişmiş >> Performans Ayarları >> Görsel Efektler Tabı >> En iyi performans için ayarla

Masaüstü arkaplan resmi kapatılmalı.
Masaüstüne sağ tıklayıp >> Özellikler >> Masaüstü Tabı >> "Arkaplan yok"

Ekran koruyucu kapatılmalı.
Masaüstüne sağ tıklayıp >> Özellikler >> Ekran koruyucu Tabı >> "Ekran Koruyucu yok"

Hızlı kullanıcı değiştirme kullan özelliği kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Kullanıcı hesapları >> Kullanıcıların oturum açma ve kapatma şeklini değiştir >> "Hızlı kullanıcı değiştirme kullan" kutusunu kaldır.

Güç Düzeni kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Güç Seçenekleri >> Monitörü kapat ve Sabit diskleri kapat seçeneği Hiçbir Zaman

Hazırda Bekletme kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Güç Seçenekleri >> Hazırda Beklet >> "Hazırda bekletmeyi etkinleştir" kutusunu kaldır

Hard Disk(ler) ve CD ROM(lar) da DMA etkinleştirilmeli.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Donanım >> Aygıt Yönetisici >> IDE ATA/ATAPI Denetleyiciler >> Birincil ve İkincil IDE Kanalı üstüne sağ tıklayıp >> Properties > Gelişmiş Ayarlar Tabı >> Aktarım Modunu tüm kanallar için "DMA kullanılabiliyorsa" olarak ayarlayın

Sistem Sesleri kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Ses Efekti ve Ses Aygıtları >> Ses Efekti Tabı >> Ses Düzeni >> Sessiz

Ses Kartında Aygıttan Eşleştirme kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Ses Efekti ve Ses Aygıtları >> Donanım Tabı >> (listede ses kartınızı kontrol edin) >> Özellikler >> Ses Aygıtları >> (listede ses kartınızı kontrol edin) >> Özellikler >> Bu aygıttan eşleştirme kutusunu seçin.

Sistem Geri Yükleme kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Sistem Geri Yükleme Tabı >> "Bütün Sürücülerdeki Sistem Geri Yüklemeyi kapat" kutusunu seçin

Otomatik Güncelleştirme kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Otomatik Güncelleştirmeler >> Otomatik Güncelleştirmeleri Kapat

Başlangıç ve Kurtarma Seçenekleri.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Gelişmiş >> Başlangıç ve Kurtarma Seçenekleri >> Ayarlar >> "Otomatik Olarak Yeniden Başlat" kutusunu kaldır

Hata Bildirimi kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Gelişmiş >> Hata Bildirimi >> Hata Bildirimini Devre Dışı Bırak

Uzaktan Yardım kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Uzak >> "Bu bilgisayardan Uzaktan Yardım isteklerinin gönderilmesine izin ver" kutusunu kaldır

Takas dosyasını onarmak (Sanal Bellek)
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Sistem >> Gelişmiş >> Performans Ayarları >> Gelişmiş >> Sanal Bellek Değiştir >> Özel Boyut. Başlangıç ve en yüksek değerleri aynı orana sabitleyin

Menüleri Hızlandırmak.
Başlat >> Çalıştır >> Regedit >> HKEY_CURRENT_USER >> Control Panel >> Desktop >> "MenuShowDelay" değerini 1 yapın.

İnternet Saati Senkronizasyonu kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Tarih ve Saat >> Internet Saati >> "Bir internet saat sunucusuyla otomatik olarak eşitle" kutusunu kaldır

Çevrimdışı Dosyalar kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Klasör Seçenekleri >> Çevrimdışı Dosyalar >> "Çevrimdışı Dosyaları etkinleştir" kutusunu kaldır

Etkin olmayan simgeleri gizle kapatılmalı.
Başlat >> Ayarlar >> Görev Çubuğu ve Başlat Menüsü > Görev Çubuğu Tabı > "Etkin olmayan simgeleri gizle" kutusunu kaldır

Masaüstü Temizlik Sihirbazı
Başlat >> Ayarlar >> Denetim Masası >> Görüntü >> Masaüstü >> Masaüstünü Özelleştir >> "Masaüstü Temizlik Sihirbazını 60 günde bir çalıştır" kutusunu kaldır

NTFS Son erişim ve güncelleme bilgisi kayıtları (Sadece NTFS dosya sisteminde)
Başlat >> Çalıştır >> Regedit >> HKEY_LOCAL_MACHINE >> System >> CurrentControlSet >> Control >> Filesystem >> "NtfsDisableLastAccessUpda te" adında yeni DWORD değeri oluşturup değerini 1 yapın

Bildirim Alanı Balon Açıklamaları
Başlat >> Çalıştır >> Regedit >> HKEY_CURRENT_USER >> Software >> Microsoft >> Windows >> CurrentVersion >> E-x-plorer >> Advanced >> "EnableBalloonTips" adında yeni DWORD değeri oluşturup değerini 0 yapın

CDRom Otomatik başlatma kapatılmalı
Başlat >> Çalıştır >> Regedit >> HKEY_LOCAL_MACHINE >> System >> CurrentControlSet >> Services >> Cdrom >> Değerini 0 yapınDizin Oluşturma Hizmeti kapatılmalı
Başlat menüsüne Sağ Tıklayıp >> Araştır >> Tüm Disklere sıra ile Sağ Tıklayıp

Not : Bu işlemleri yaptıgınız zaman Bilgisiyarınız 2 Taraflı Kullanılıcaktır...

1 - Normal PC [ Bilgisiyar ] olarak...
2 - Metin2 VPS Sunucu olarak...

Hiçbir arıza vs. bulunmaktadır -- Test Edilmiştir ...

Ve Sonra Metin2 Sabit IP Server Kuurlumunu yapıcaıgz.. Ve Serverimiz VPS Sunucu olucaktır..,

Şimdide Sabit IP Server Kuralım Ne Dersiniz? :)

İLK ÖNCE 705MB LIK DOSYAYI C:\ KURUN SONRA C:\ GİRİN ORDAKİ KURDUĞUNUZ DOSYANIN ADINI "Mc" BU ARADA 705 MBLIK DOSYANIN ŞİFRESİ
mcncc.com
C:\ KURDUĞUNUZ DOSYAYA GİRİP 3 TANE WİNRAR OLUCAK BİRİNİN ADI VİRTUALDIR VİRTUALI OLMAYAN ONU KURSUN SONRA GELELİM DİĞER 2 TANE WİNRAR DOSYASINA ONLARI BURAYA ÇIKART DEĞİN VE İSMİ UZUN OLANIN ADINI "FTERM" DİĞERİNİDE "EXE" YAPIN TABİ TIRNAKLAR OLMADAN OK
SONRA 2 TANE HARDİSKE BENZER ŞEYVAR .VHD UZANTILI ONLARIN ADINIDA "MT2" YAPIN GENE TIRNAKSIZ

SONRA VİRTUALI AÇIN İLK GELEN PENCEREDE ORTADAKİNİ SEÇİN VE HEP İLERİ DEĞİN Bİ EKRAN GELICEK EN ÜSTTEN BİR ALTTA 128MBS YAZAR ONA TIKLAYIN SAĞ TARAFA GELİCEK 128 İ SİLİN YERİNE 512 YAZIN TABİ RAMİN 2 GB İSE 1000 YAPARSIN EĞER RAMİN 1000 İSE 512 İDEAL 512 Sİ SANA KALSIN

SONRA HARD DİSK 1 SEÇİN SOL TARAFTAN SAĞ TARAFTA GÖZAT DİĞE BİŞİ OLUCAK SOLDAN HARD DİSK 1 SEÇTİKTEN SONRA TABİİ

SONRA GÖZAT TIKLAYIN VE ŞU DİZİNİ SEÇİN C:\Mc\MT2.VHD SATEN GÖZAT TIKLAYINCA Mc ADLI KLASORU AÇICAKTIR ORDA MT2 VAR ONU SEÇİN VE SOLDA AŞAĞLARA DOĞRU BİYER VAR ADINI HATIRLIYAMADIM MODEMİ SEÇİYORSUNUZ ORADAN SONRA OK DEĞİN VE SAĞ ALTTA VİRTUAL VAR ORDAKİ RESME SAĞ TIKLAYIN NEW VİRTUAL DİĞE BİŞİ YAZAR O YAZININ HMN DİBİNDE KÜÇÜK OK VAR YANİ O YAZIYA TIKLAYIN START DİE BİŞİ GELİCEK START A BASIN VE BAŞLIYORUZ ARTIK....

START VERDİKTEN SONRA BİRAZ BEKLİYORUZ VE

login: diye bişi gelir
işte o "login : " bunu yazıcansınız

login:root
deyin ve enterleyin sonra
password yazar onada
mcnccçcom yazın ama gözükmez siz yazın enterleyin ç aslında . dır ama virtual f klavye olduğu iiçin ç yi . olarak görür

Sonra

şöle bi yazı gelicek MCNCC# diye burayada

sysınstall yazıcaksınız

sonra mavi gibi bi ekran gelicek ilk ekranda configrua diye bişi var ismini tam yazamadım ama saten 1 tane var böle isimli sonra canfigrua ya gelip enterleyin sonrada bi ekran daha gelicek ordanda networking gelin enterleyin sonra da açılan sayfada infeter diye bişi var baştan 2. onu seçin ve ip yazma bölümü gelicektir

İLK İP YE YANİ

gateway statik(sabit) inizi yazıorsanız turktelekomdan aldığınızı alıpta bilmiyorsanız googleye ip sorgula değin ve orada çıkan ıpnii yazıcaksınız ben anlatımda örnek olrak bu ip kullanıcam 88.247.195.202 sizde kendi ipnizi buna uyarlicaksiniz

Gateway'a
88.247.195.202

2 kere TAB tuşuna basın ve bu sefer de

88.247.195.100 yaıcaksnız sonrada ok diyip ilk gelene yes değin sonra esc basın 5 kere felan sonra çöle bi yazı gelıcek vırtualın en altına

MCNCC# diye işte burayada bunu yazın

.etc.rcçd.netıf restart siz klavyeden burdaki gibi basın tuşlara virtuala böle yazılıcaktır

/etc/rc.d/netif restart

iler gözümez o yüzden ı ya basıcaksınız siz ilk verdiğim gibi yazıcaksınız ve en son bi daha
MCNCC# DİYE Bİ ŞEY GELİCEK yukarıdakı yazıyı yazdıktan sonra enterladıktan sonra ok

MCNCC# DİYE BİR YAZI GELİRSE İŞLEM TAMAMDIR VE ŞÖYLE YAZICAKSINIZ

reboot yazın EN SON gelen şu yazının yanına reboot yazıcaksınız yazı bu

MCNCC# bunun yanına reboot yazıp enterleyin

sonra gene login ekranı gelicek ve

logine gene
root
passworde gene
mcnccçcom çnin ndn . olmadığını bılıorsunuz ve

şöyle bir yazı daha

MCNCC# yazısı ve orada şöyle yazın klavyeden bu tuşlara basın

ç.start yazın

virtualda bu böyle gözükecek ./start diye gözükür ok

ç.start yazdıktan sonra enterleyin ve sonunda 6 yazan bi yazı gelicek cheacha felan yazıyor uzun bişi alımda kalmıor yani time out yazmıcak time oputtan önceki gelen uzun yazı sonunda 6 olan o yazdığı zaman sw açılmış demektir... sonra ise modeminizin portunu açın.Eğer Bilmiyorsanız Konunun En Altına Bak ! SONRADA SIRA

Portmap' Açmak

portmap il olan okla seçtiğimiz ipyi
192.168 ile başlaynı seçiceksiniz ve altaki ip yazma yerinede aldığınız statik(sabit) ip yazıaksınız ama sonundaki rakamı .100 yazpıcaksınız şöyleki ::

88.247.195.100 olucak

ok sonra bu ayarı yaptıktan sonra üstte teşil bişi var ona tıklayın ve soldakı yuvarlaklar yeşil olunca açılmıştır hepsine bu işlemi yapın sonra başkalarının girmesi için

mcn.txt ye yazılması gereken ip bu olucak

statik ipniz ama sonu .100 lü olmayacak

örneğin
88.247.195.202 olucak oke benden bu kadar

serverınız kurulmuştur

NAVİCAT İPNİZE

STATİK(SABİT) İPNİZİ YAZIN YAZNI ÖRNEĞİN AMA SONU .100 Lü olucak

88.247.195.100

root
şifreside

123456

Port Açmayı Bilmeyenler

Günümüzde internetle etkileşimli kullanılan bir çok oyun veya program etkili çalışabilmek için ADSL modeminizde ona ait açık bir port gerektiriyor. Bu yazıda size port yönlendirmeyi anlatacağım. Öncelikle modeminizde port yönlendirmesi yapmamızın mantığını anlatarak olaya başlayalım. Ethernet bağlantılı modemlerde internet bağlantısı router(modem) tarafından NAT adı verdiğimiz teknoloji kullanılarak pek çok bilgisayar arasında paylaştırılmış olur. Pek çok bilgisayarı tek bağlantı üzerinden internete taşıyabilen araç yerel ağımız içerinde bir bilgisayar gibi davranır. Bu davranışının doğası gereği dışardan gelen bütün istekler öncenlikle bu cihaza gelir ve gitmek istediği adrese doğru yönlendirilir. Sizin bu cihaz üzerine yazdığınız özel kurallar sayesinde istediğiniz paketleri özel yerlere yönlendirme şansını olacaktır. Herhangi bir port numarası yazıp kendi bilgisayarınıza yönlendirmenizin güvenlik açısından risk yaratması ancak o portu kullanan bir program varsa ve bu program üzerinde dışardan gelen müdahalelere karşılık verebilecek bir yapı varsa mümkündür. Yani bir casus program sizin yönlendirdiğiniz portu kullanıyorsa dışardan gelen isteklere cevap verecektir. Diğer durumlarda portu dinleyen bir yazılım yoksa port açık olarak adlandırılmaz.

Port açmak için gerekli adımlar; (Windows XP kullanarak)(Bilgisayar bilgisi düşük kullanıcılara göre anlatacağım. Orta seviye kullanıcılar bilgisine göre bazı basamakları atlayabilir.)
1.Öncelikle şu anda kullandığınız ayarları görmelisiniz. Bunu iki yerden yapabiliriz; Birisi eğer varsa başlat çubuğundaki yerel ağ bağlantısı imgesine çift tıklayarak ve ya Bilgisayarım-Ağ Bağlantılarım-Ağ Bağlantılarını Görüntüle(Pencerenin solundaki ortak görevlerde) yolunu izleyerek gelinen son noktada “Yerel Ağ Bağlantısı“ simgesine çift tıklayarak.
2.Yerel Ağ Bağlantısı`nı açtığınızda karşınıza gelecek görüntü Şekil1‘deki gibi olacaktır.
“B“ ile gösterilmiş çerçeveye tıkladığınızda karşınıza o anda modem üzerinde hangi ip`de olduğunuzu internete ulaşmak için kullandığınız geçit adresini görürsünüz (Şekil2). O bilgileri bir yere not alın.

3.Bu adımda modemin ayar sayfasına girmemiz gerekiyor. Genellikle bu sayfaya internet gezgininizde “Varsayılan Ağ Geçidi‘ni“ (Şekil 2 B-Çerçevesi) yazınca açılır. Modemin ayarlar sayfasına girdiğinizde NAT/Virtual Server/Sanal Sunucu gibi sekmeleri aramalısınız. Portu açacağımız sayfa bu isimlerden birinin ardında. Virtual Server sayfası U.S. Robotics modemlerde güvenlik başlığı altında bulunur Zoom modemlerde ise Gelişmiş Ayarlar içindedir. Diğer modemlerde genelde buna benzer. Bu sayfada yapacağımız ayarı mantıken açıklamak gerekirse elimizde bir sokak krokisi olsun. Bu sokaktaki hangi evin hangi penceresini açacağımızı belirteceğiz. Sokak modemimiz oluyor ev modemden aldığımız IP adresi pencere ise port numarası. Açacağımız portun hangi IP de olacağı tamamen size kalmış bir seçimdir. Evinizde modeme bağlanan pc sayısı birden fazla ise karışıklığı engellemek için ilk sıralardan IP seçmemeliyiz. Örneğin Şekil 2‘deki A-Çerçevesinde 192.168.1.2 yazıyorsa biz 192.168.1.10 civarında bir adres seçmeliyiz. Bunun sebebi bu modeme bağlanan başka pc varsa açılışta alacağı IP boş olan ilk IP olacaktır. Hangi IP`yi kullanacağımıza karar verdikten sonra sıra hangi portu açmamız gerektiğine geliyor. Genellikle hangi portun açılacağını kullanacağımız program belirtir. (Warcraft III için eğer oyun özelliklerini değiştirmediyseniz 6112 kullanılır. Dosya paylaşım programları rasgele bir port seçer bunu değiştirmek sizin elinizde.) Hangi portu açacağımızıda belirledikten sonra sıra modemin “NAT/Virtual Server/Sanal Sunucu“ sayfasında hangi boşlukları doldurmamız gerektiğine geldi. Şekil 3′te görüldüğü gibi bazı modemlerde açtığımız port ayarlarına isim vermek gerekebilir. Hepsinde böyle bir seçenek olmayabilir. IP adresine seçtiğimiz IP adresini yazacağız. external port start/end internal port start/end bu boşluklara açacağımız portu yazacağız.(Hepsine aynı port.) Protokole tcp udp veya her ikisini birden seçebilirsiniz. Genellikle sadece tcp seçmeniz yeterli olacaktır. Bunları yaptıktan sonra yeni girdiğimiz ayarları modeme kaydedelim ve bu sayfadan çıkalım.

.Bu aşamada yeniden Şekil 1‘e döneceğiz C-Çerçevesine tıklayacağız. Açılan pencere Şekil 4 gibi olacaktır. Çerçeve içinden TCP/IP seçeneğini seçip özelliklerine gireceğiz. Şekil 5 ile karşılaşmamız gerekiyor bu noktada. Artık işin sonundayız. Bu sayfada IP adresini elle yapılandıracağız. En üstte yuvarlağa alınmış seçeneği seçip altındaki yerleri dolduracağız. IP adresine portu açarken belirlediğimiz adresi gireceğiz. Alt ağ maskesine “255.255.255.0″ yazacağız. Bu denediğim bütün makinelerde aynı oluyor nedenini bilmiyorum. Varsayılan ağ geçidine ilk başta not aldığımız adresi gireceğiz. Yeğlenen dns sunucusu da varsayılan ağ geçidi ile aynı olmak zorunda. Bu sayfayı tamam deyip kapadığımızda ağ bilgilerimiz değişmiş olacak. Şimdi küçük bir deneme yapmalıyız internet gezginine girip herhangi bir sayfaya gitmeyi deneyin internet var ise bu yazıyı başarı ile uygulamışsınız.

Açıcağınız Portlar ;

11002 TCP/UDP
13000 TCP/UDP
13001 TCP/UDP
13002 TCP/UDP
13003 TCP/UDP
13004 TCP/UDP
13061 TCP/UDP
13099 TCP/UDP

Anlamadım ama genede saol bir şeyler anlatmaya çalışmıssın.

Şimdi herkes bana gülcek ama elimden bir şey gelmez anlamıyorum işte.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri