Pakize Tarzi ( 1912)

des_des3

Level 8
Katılım
23 Eyl 2009
Konular
641
Mesajlar
3,105
Reaksiyon Skoru
148
Altın Konu
0
Başarım Puanı
170
TM Yaşı
16 Yıl 7 Ay 2 Gün
MmoLira
-351
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

912 yılında Halep'de doğdu. Babası Ziraat Bankası Suriye Umum Müdürü'ydü. Çocukluğu dört kız kardeşi annesi, büyükanneleri, amcaları, dayıları ile yaşadığı büyük bir köşkte, Şam'da geçer. I.Dünya Savaşı'nın sürdüğü o yıllarda, altı yüzyıllık Osmanlı İmparatorluğu da son dönemini yaşamaktadır. Şam düşünce aile apar topar Adana'ya gelir. Pakize Tarzi 4-5 yaşlarındadır ve kalbindeki meslek doktorluktur. "Ablalarım çok akıllı olduğumu mutlaka okumam gerektiğini söylerlerdi. Doktor olmayı istiyordum, çünkü aile hekimimiz evimize geleceği zaman, gümüşler parlatılır, en güzel çay takımları çıkarılırdı. Hekimlere gösterilen bu saygı beni etkilemiş olsa gerek."

Üniversiteye kadar hiç okula gitmez, özel hocalardan aldığı derslerle ilk, orta ve liseyi bitirir. Sıra üniversiteye geldiğinde, anne babası doktor olma isteğine karşı çıkarlar: "Yıpranmamı istemedikleri için çok ağır bir meslek olan hekimliği istemediler. Babam Lozan'da tarih okumamı arzu ediyordu, ama benim kararım kesindi." Başarılı ve özverili bir öğrencilik hayatı olur. Okul yıllarında Afganistan kraliçesinin kardeşi Prens Fettah Bey ile evlenir. Karı koca Roma'ya taşınır ancak Pakize Hanım mesleğine çok bağlıdır ve kendi ülkesinde doktorluk yapmak ister. Sonunda Fettah Bey de Roma'daki ailesini bırakıp İstanbul'a yerleşmeye razı olur. 1949 yılında hastanesini kurar. Kurduğu hastanede hem o, hem meslektaşları yüzlerce çocuk doğurtur.

Pakize Tarzi iki kız bir erkek çocuk annesi. Büyük kızı Fatma İstanbul'da, küçük kızı Zeynep ABD'de yaşıyor. Oğul Mahmut Tarzi, hastane ve laboratuarın yönetimi ile uğraşıyor. Günlerini okuyarak geçiren Pakize Tarzi, şu sıralarda "Östrojen " adlı kitabın Fransızca'dan Türkçe çevirisiyle uğraşıyor. Kitabın kadınlar için çok yararlı olacağı inancında. 19 Ekim 2004 tarihinde öldü.
 
Teşekkürler...
 

Teşekkür Ederim!!!
 
Teşekkürler
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)