Fethi Polat 1
Fethi Polat
TuZaKK 1
TuZaKK
xranzei 1
xranzei
Agresifizm 1
Agresifizm
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Can Öcalan 1
Can Öcalan
Hikaye Ekle

'Gollerim gelecek'

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan JosephConrad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 111

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Reto Ziegler, Fenerbahçe'nin transfer listesine iki kez girip, ikincide çubuklu formayı giymeyi başaran ve yerine alındığı Santos'la kıyaslandığı zaman daha faydalı bir oyuncu olduğu hükmedilen; duygusal, sempatik, iş iradesi yüksek, teknik ve süratli bir oyuncu olarak kısa sürede gönüllerde yer edindi.

Juventus'tan Fenerbahçe'ye kiralık olarak gelmeden önce de, çocuk yaştan başlayarak Premier Lig, Bundesliga ve Seri A, yani İtalya Ligi'ni tavaf etmiş, azımsanmayacak bir kariyer biriktirmiş, halen genç bir yıldız adayı!

Fenerbahçeliler ondan çok memnun. Seneye de takımda tutmayı planlıyorlar. Ziegler de, bu zor günlerinde Fenerbahçe savunmasının sol kanadındaki tartışmaları rafa kaldırdığı gibi, davayı sahiplenen kimliği ile fedakârca hizmet ediyor. İstanbul'da çok mutlu ve bunu adeta haykırıyor... Reto Ziegler Milliyet'e "Zorlukları severim. Atacağım golleri bekleyin. Şampiyonluk için ne gerekiyorsa yapacağız, Merak etmeyin" diyerek önemli mesajlar veriyor.

İşte Ziegler'in Yusuf Kobal ile gerçekleştirdiği röportaj...

Türkiye ve Fenerbahçe'deki mutluluğunu tarif edebilir misin?
"Öncelikle buraya büyük bir kulübe geldim, bunun bilincindeyim. Benden beklentinin yüksek olduğunu da biliyordum. Bütün takım içinde benim için de ilk sezon çok başarılı geçti. Ben çok tatmin oldum. Çok uzun bir süre ligi lider götürdük. Son iki hafta liderlik el değiştirdi. Yine de zirvede ligi bitirdik. Lider olarak bitirsek daha iyi olurdu elbette ama halen iddiamızı koruyoruz."

Andre Santos gibi Brezilya milli takımında forma giyen ve Arsenal'e transfer olan bir oyuncunun boşluğunu doldurma konusunda neler söylemek istersin?
"Santos, Fenerbahçe'de çok iyi bir dönem geçirdi. Sonra da çok iyi bir transfer yaptı. O kendi milli takımının oyuncusu, ben de kendi milli takımımın oyuncusuyum. Oyuncuları karşılaştırmayı çok sevmem ben. Ama burada görevimi yapabildiğime inanıyorum."

Hücuma fazla çıkmaman, teknik direktörün talimatı mı yoksa kendi tercihin mi? Gol atmak senin için ne ifade ediyor?
"Ben bu sorudaki ileri çıkmama bölümüne katılmıyorum. Maçlarda epey atağa katılıyorum. Oyun planımız da zaten böyle. Bol bol atağa çıkıyorum ancak sürekli çıkarsam bu kez de savunmada boşluklar olduğunda 'neden savunmayı bıraktın' denilebiliyor. Bu hocamızın planıdır. Takım içinde Gökhan biraz daha fazla atağa çıkıyor. Benim bu anlamda biraz daha geride kalmam gerekebiliyor. Gol için ise, biraz sabırlı olun; ben de gollere başlayacağım. Benim için çok özel bir duygudur gol atmak. Daha önceki takımlarımda duran toplardan çok gollerim olmuştu, bilirsiniz. Fenerbahçe'de de duran topları daha fazla kullanarak gol şansına erişebilirim."

Herkesin Fenerbahçe'de Alex ile ilgili bir düşüncesi vardır. Daha önce Alex'ten haberdar mıydın ve şu an onun için ne düşünüyorsun?
"Alex bu takımın en çok tanıdığım oyuncularından birisiydi, bu çok net. En başından beri formasını çok iyi taşıyan bir oyuncu. Benim ona çok büyük saygım var. Birlikte oynamaktan keyif alıyorum."

Sahada zaman zaman tartışmalar yaşanıyor. Bunları nasıl değerlendiriyorsun ve Türkiye'de hakemler çok eleştiriliyor, bu yönde bir düşüncen var mı?
"Ben futbol oynarken hakemlere hiç bakmam. Benim için hakemin hiçbir etkisi yoktur. En fazla bir dakika hakem kararını düşünürüm. Sonra unuturum. Benim için maç kazanmak için rakipten daha iyi oynamak daha güçlü olmanız gerekir. Bu işin hakemlerle ilgisi yoktur. Kararlar hatalı olur-olabilir; kısa düşünürüm bunun üzerinde. Sonra oyunuma dönerim. Çocukluğumdan beri böyleyimdir. Saha içinde çok fazla tartışma ortamı olduğunu düşünmüyorum. Bunlar çok normal, dünya standartlarının üstünde değil. Futbolda çok temas oluyor. Almanız gereken kararlar oluyor kısa sürede. Bu tarz şeyler yetenekli oyuncular arasında normal karşılanmalı."

Ligin ikinci yarısı için düşünceleriniz nasıl?
"Taraftarlar çok büyük destek ve moral oldular. Zor günlerde arkamızda durdular. Ben bunu çok önemli buluyorum. Yanımızda olmalarının futbolumuza çok önemli katkısı olduğuna inanıyorum. Elimizden gelenin en fazlasını onlar için yapacağız. İkinci yarı için şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağımız bir sezon olacağını düşünüyorum. Bu vesileyle Dünya'da ve Türkiye'de herkesin yeni yılını da kutluyorum."

Kiralıksın ve Fenerbahçe'deki geleceğin ne olacak?
"Aslında çok uzağa bakmıyorum. İlk günden beri burada mutlu olduğumu takım arkadaşlarıma söyledim. Ama ben maç maç bakarım; adım adım basamakları çıkarım. Çok uzağa bakma taraftarı değilim. Şu ana kadar karşılıklı olarak çok mutluyuz, benden memnunlar, taraftar da beni seviyor, böyle giderse Fenerbahçe'de kalmak neden olmasın!"

Futbol oynadığınız dört ligde seni en fazla etkileyen tribünler hangisi oldu?
"Kadıköy beni çok etkiledi. Nedeni, İtalya'da Sampdoria-Cenova derbisinde bu ambiansı yaşıyordum sadece. Ama burada her maçta futbolcuyu etkileyen ve yüksek bir ambians oluyor. O nedenle böyle bir ortamda futbol oynamak benim için ve bütün takım arkadaşlarım için çok itici güç oluyor."​

ziegler_456459.jpg

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri