Cannn6161 1
Cannn6161
B 1
berione65
sen272 1
sen272
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
C 1
chengdu
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Paul Watson - seashepherd.org

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ShinsooLord
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 390

ShinsooLord

ShinsooLord
TM Üye
Konular
366
Online süresi
1d 23h
Reaksiyon Skoru
270
Altın Konu
0
TM Yaşı
15 Yıl 7 Ay 26 Gün
Başarım Puanı
214
MmoLira
746
DevLira
24
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

paul-watson.jpg[LEFT]
Bu varlıklar, bana konuştum Onların güzelliği, zekası, gücü ve ruhu bana ilham verdi ve bu, dünyadaki tüm diğer canlılar bana dokundu ve ben edilmiştir. "Balina, yunus, fok hizmet için onur olmuştur birçok farklı türün üyeleri ile dostluk tarafından ödüllendirildi.

Balinalar hayatta ve mühürler canlı ve doğum vermeye devam ederse, gelişmeye ve ben onların gelecekteki refahı sağlamak için katkıda bulunabilir, ben sonsuza kadar mutlu olacaktır. "

- Paul Watson[/LEFT]
Kaptan Paul Watson

Sea Shepherd Conservation Society Kurucu
Co-Kurucu Müdürü Greenpeace Vakfı **

** Greenpeace tarihi değiştirmek için çalışıyor nasıl okunur

Early Years

Paul Watson, Toronto, Kanada, 2 Aralık 1950 tarihinde doğdu. Altı yaşında, o ve ailesi St ıstakoz balıkçı kasabasına taşındı Andrews-the-Sea, New Brunswick. Annesi öldü ve babası Toronto aile döndü, yedi çocuğundan en büyüğü, Watson Ocak 1964 yılına kadar orada yaşadı. Babası Anthony Joseph Watson, New Brunswick, Kanada doğumlu bir Fransız-Kanadalı oldu. Annesi Annamarie Larsen, Danimarkalı bir sanatçı Otto Larsen ve Kanada Doris Phoebe Clark kızı oldu.

Watson, 1960 yılında New Brunswick Aida Flemming tarafından kurulan İyilik Kulübü üyesi oldu. Tuzakçılar onun kunduz arkadaş birini öldürdükten sonra, Watson bacak tutun tuzakları el koyma ve yok etmek için, dokuz yaşındayken, yola çıktı. Ayrıca, geyik ve ördek avcıları bozabilir ve diğer çekim kuşlardan erkek önlemek için biliniyordu.
PW_bio_fam_foto_2.jpg
PW_bio_babypaul2.jpg
Watson, 1967 yılında Montreal'de Expo 67 çalışmak üzere evden ayrılan ve daha sonra raylar Vancouver, Kanada Pasifik Steamship çalıştı bindi Prenses Marguerite bir itfaiyeci olarak. 1968 yılında Watson, Kanada Sahil Güvenlik katıldı. İlk gemi weathership CCGS Vancouver . 1969 yılında, Watson Norveç dökme yük gemisi mürettebatı katıldı Bris Asya ve Afrika'nın bir yolculuk. Kanada, Norveç, İsveç, ve İngiliz tüccar deniz Erken sefer Güney Çin Denizi, Atlantik buzdağının-mayınları kuzey enlemleri Kuzey Atlantik fırtınalar ve savaş gezinmek hava şartlarına tayfunlar da dahil olmak üzere tüm dünyanın okyanusları, tecrübesi ile kendisine sağlanan Basra Körfezi'nin bölgeleri. Kanada Sahil Güvenlik weatherships yetmişlerin başında iki yıl görev yaptı, ihale şamandıra ve bir arama ve kurtarma hoverkraft.

Greenpeace Günleri

Watson, Greenpeace Vakfı kurucularından biriydi. Ekim 1969 yılında Atom Enerjisi Komisyonu tarafından Amchitka Island nükleer test protesto etmek için ABD ve Kanada sınırında bir yolculuk organize etmesine yardım, onun katılımı başladı.

Birkaç protesto gelen katılımcılar, Amchitka test karşı çıkmak için daha fazla fikir üzerinde çalışmak üzere küçük bir grup organize etti. Grup Dalga Komitesi olun denirdi ve öncelikle Sierra Club ve Arkadaşları (Quakers) Derneği üyelerinden oluşuyordu. Watson, Sierra Club üyesi, öncelikle, çünkü onun yerinde deniz yaban hayatı için endişe Amchitka test protesto etmek için motive oldu.
PW_bio_Phyllis_Cormack.jpg

Ekim 1971 yılında bir dalga Komitesi yolculuğu sponsor olun etmeyin Greenpeace Ben Greenpeace eski olarak bilinen 85 'Kanadalı balıkçı teknesi Phyllis Cormack . Gemi yelken niyeti ile test siteye Amchitka Adası bağlı Vancouver, British Columbia, (Yüzbaşı John Cormack komutasında), ortaya koymaktadır. Robert Hunter, Rod Marining ve Lyle Thurston dahil olmak üzere yönetim kurulu on üç gönüllüler vardı. Üç yıl sonra, bu üç hala Sea Shepherd kampanyaları Kaptan Watson ile yelken olacaktır.

Bu test geç ve Greenpeace , denizde bir ay sonra, Vancouver geri kafalı.

Bu arada, ikinci bir gemi organize edildi. Bu dönüştürülen Kanada minesweeper Edgewater Fortune . O seçildi Çok Greenpeace . Mürettebatı Watson oldu. Greenpeace Too geçti Greenpeace Ben Campbell River yakınlarında ve Alaska kuzeyinde yapılan Juneau birinci, daha sonra dışa Aleutians Alaska Körfezi boyunca bağlı.

Ancak, nükleer deneme yolculuğu folyo ertelendi Greenpeace I , ABD Atom Enerjisi Komitesi önlemek için bir sonraki patlamanın tarihini ileri Çok Greenpeace . Beş megatonluk patlama Amchitka Adası altında patlatılan Greenpeace Çok hala bir kaç yüz kilometre uzakta.

Tartışmalara Greenpeace sefer daha ileri testler iptal etme kararı liderliğinde oluşturulan ve 1971 Kasım patlama Amchitka yer almak için son nükleer deneme oldu.

1972 yılında, bir Wave Komitesi, ilk kampanyanın iki gemi adını aldı ve kendilerini Greenpeace Vakfı adını olun etmeyin.​
PW_bio_Wounded_Knee.jpg

Watson, Greenpeace, kurucu üyeleri ve yönetim biriydi. Aslında, resmi sekizinci kurucu üyesi oldu. Robert Hunter, ilk ve onun ömür boyu üyelik sayısı 000 oldu. Eşi Roberta Hunter ikinci oldu ve onun üyelik numarası 001 idi. Watson resmi üyelik numarası ve 007 olmaya devam ediyor.

1972 yılında Watson, küçük Greenpeace tekne kaptanlık Astral ve Fransız helikopter taşıyıcı ile çarpışması üzerine yerleştirdi Vancouver liman , Jeanne D' Arc . Güney Pasifik Mururoa Mercan Fransız nükleer denemelerine karşı bir protesto edildi. Jeanne D'Arc , gidişatı değiştirmek zorunda kaldı . Astral yönünü değiştirdi ve hedef tuttu savaş gemisi ile yay için yay, zorlama , Jeanne D' Arc durdurmak için .

1973 yılında, Watson ve David Garrick Wounded Knee, Güney Dakota işgali sırasında Amerikan Kızılderili Hareketi Greenpeace temsil etti. Hem erkek hem de Watson Vancouver Sun, sağlık görevlilerinin ve dosyalama hikayeleri Robert Hunter ile çalışan, AIM için gönüllü olarak görev yaptı.

Watson, Robert Hunter, Dr. Paul Spong, ve diğerleri, 1974 yılında Greenpeace, balina avcılığına karşı ilk kampanya düzenledi.

1975 yılında, Watson Sovyetler Balina filo yüzleşmek için yolculuk Yüzbaşı John Cormack altında Birinci subay olarak görev yaptı. Haziran 1975 yılında, Robert Hunter ve Watson, Watson, bir Rus zıpkın gemi ve savunmasız sperm balinaları bir bakla arasındaki onun şişme Zodyak yerleştirildiği zaman, balinaları korumak için hat üzerinde hayatlarını koymak için ilk insanlardı. Rusya whaler ile bu çatışma sırasında, bir harpooned ve ölmekte olan sperm balina Watson küçük bir tekne üzerinde görülüyordu. Watson, ölmekte olan balina göz anlayış bir titreme tanıdı. O balina bunlar ne yapmaya çalışıyor biliyordu hissettim. Muhteşem canavarı uzakta onun tekneden vücut geçirdi seyrettim, dalgaların altında terlik ve öldü. Bu ölmekte olan balina gözünün içine bakarak birkaç saniye hayatını sonsuza dek değiştirdi. O denizlerin ve tüm canlılar balinalar hayat boyu sürecek bir savunucusu olmaya söz verdi.​
PW_bio_PW_Driving_Zodiac_in_Front_of_Whaler.jpg
1976 yılında Watson yolculuğu First Officer olarak tekrar hizmet Greenpeace V Bu dönüştürülen Kanada minesweeper James Bay . Bir kez daha, mürettebat Sovyet balina avı filosu, Hawaii bu kez kuzeyinde karşı karşıya geldi.

Balina avı kampanyası kısa bir süre sonra, Watson ve David Garrick düzenlenen ve Kanada East Coast arp ve kaput mühürler korumak için ilk Greenpeace kampanya açtı. Robert Hunter ve Watson, bu kampanya sırasında, büyük bir sızdırmazlık gemi, durdu Arctic Endeavor yolunda buz üzerinde durarak , buz .

Watson kampanya hesabına Gürcistan Düz gazetesinde yayınlanan ve hak kazandı Labrador Cephesi Çoban . Bu adı ilham veren bu makale, Deniz Çoban , birkaç yıl sonra .

1977 yılında Watson, Labrador kıyılarında fok avı karşı ikinci Greenpeace kampanya, mühür katliam uluslararası dikkatini buzlar uluslararası film yıldızı Brigitte Bardot getirerek bu sefer açtı.
PW_bio_1977_Brigitte_Bardot_on_Ice_with_Paul.jpg
PW_bio_1977_Brigitte_Bardot_on_Ice_closeup.jpg
Bu kampanya daha sonra bir sızdırmazlık gemi operasyonları durdurmak için birini getirmek için bir çaba, Watson, sızdırmazlık bir geminin vinç bağlı mühür pelts bir yığın kendini kelepçelendi. Avcılar o yaptıklarını görünce, onlar geminin gövde karşı çarparak, onu o kadar havaya ve buz üzerinden postlarını kazık sürükledi. Watson Sonra birkaç kez onu bacaklarda his kaybı ve bilincini kaybediyordu neden buz gibi sulara daldı. Son olarak, Balıkçılık Bakanı memurları sahnede geldiğimde, bir sedye sarılı ve Avcılar neredeyse yüzünün üzerine mühür balina basarak onu Bunalıyor sonra onu tekmeleme, mühür yağ ve kan yoluyla güverte üzerinden onu sürükleyerek, onboard çekilir yol boyunca.
PW_bio_1977_Paul_on_winch_1.jpg
PW_bio_1977_Paul_on_winch_2.jpg
Haziran 1977 yılında, Watson, taktikleri ve örgütün bürokratik yapısı ile ortaya çıkan anlaşmazlıklar nedeniyle Greenpeace Vakfı bıraktı. Patrick Moore, Robert Hunter yerini almıştı ve doğrudan eylem kampanyaları için karşı çıkmıştı. Moore, o başka bir mühür kampanya neden izin olmayacağını Watson haberdar ettiğini söyledi.

O kuruluşun orijinal hedeflerini tehlikeye ediliyordu hissettim çünkü Watson, Greenpeace, sol, ve o yüksek denizlerde deniz yaban hayatı koruma yasaları uygulamak bir kuruluş tarafından doğrudan eylem koruma faaliyetlerine devam etmek için küresel bir ihtiyaç gördüm çünkü.

Dünya çapında deniz yaban hayatı korumak için kurulan yasa, anlaşmalar, kararlar ve düzenlemeler, araştırma, inceleme, ve uygulama adanmış, aynı yıl bu ihtiyacı cevaplamak için Watson, Sea Shepherd Conservation Society kuruldu . Aralık 1978 yılında Cleveland Amory yardım ve Hayvan Fon, Watson, İngiltere'de bir Kuzey Atlantik balıkçı teknesine satın aldı ve onu koruma uygulama kabına dönüştürülür Deniz Çoban .
PW_bio_ss79.jpg
eniz Çoban ilk yolculuk 1979 Mart ayında hedef fok yavrularının kaydetmek için doğrudan eylem taktikleri kullanılarak Kanada fok avı duyurmak için Kanada'nın doğu kıyısında, St Lawrence Körfezi'nin . O yılın geri kalanı kötü şöhretli balina avı gemisi kariyer biten ithaf edilmiştir Sierra.
PW_bio_ss79crew.jpg

Yukarıdaki resimde seçtiğiniz sadece iki mürettebatı
-
Peter Paul Sea Shepherd Teknede kalmak Woof (solda) ve Jerry Doran.​
Aktivizm

Yıllar geçtikçe, Watson, onun aktivizm olağanüstü bir çeşitlilik sergiledi. 1977 yılında Greenpeace 1972 yılında eş-kurucusu, 1979 yılında Greenpeace, Sea Shepherd kurucusu olmanın yanı sıra, Watson, 1976 ve 1980 yılları arasında Yaban Hayatı Savunucuları Alan Muhabir oldu. Hayvanlar için 1978 ve 1981 yılları arasında Fonu için bir alan temsilcisi ve Hayvanların Korunması için 1979 yılında Royal Society için bir temsilcisi oldu. 1977 yılında Earthforce Çevre Toplum ve Friends of the Wolf 1984 yılında kurucuları arasında yer aldı. Watson Sierra Club ile ilk ilişkisi, 1968 yılında oldu ve o zamandan beri Sierra Club destekçisi kalmıştır. Watson, 2003-2006 yönetmen olarak görev Sierra Club ABD Ulusal Kuruluna seçildi.

Eğitim ve Halkla Sunumlar

Watson, British Columbia, Simon Fraser Üniversitesi iletişim ve dilbilim tamamlamıştır . O Ekoloji profesörü Pasadena College of Design 1990 yılından itibaren 1994 yılına kadar, dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerin yoğun dersler ve oldu. Watson ayrıca, 1998 ve 1999 için UCLA Onur Programı bir eğitmen oldu . Şu anda, Watson ile kayıtlı bir hoparlör William Morris Endeavor Entertainment (WME), ve düzenli olarak, Amerika Birleşik Devletleri'nde kolej ve üniversitelerde ve dünya çapında özel etkinlikler sunum verir .

Siyaset

Siyasi cephede ise, Watson, Kanada Federal seçimlerde Milletvekili Vancouver Merkezi tükendi. Yeşiller Partisi için iki kez koştu. Ayrıca 1987 yılında ve 1995 yılında Vancouver Belediye Başkanı Vancouver Parklar Kurulu Yeşiller Partisi bilet üzerinde koştu.

Ödüller ve yorumlara

Watson birçok alınan ödüller ve yorumlara yıllar boyunca. Watson, 1996 yılında Saint Jean Cap Ferrat Fransız kasabasında bir fahri vatandaşlık verildi. Buna Önceki 1989 yılında Florida Keys bir fahri hemşehri ilan edildi. Diğer ödüller, 1990 yılı için Toronto Belediye TV Yılın Çevreci, 1998 yılında Genesis Ödülü, 2002 yılında, Şöhret, ABD Hayvan Hakları Salonu'nda girdi. Ayrıca koruma aktivizm ile yaptığı gönüllü çabaları için Işık Ödülü, 1999 yılında George HW Bush Daily puan verildi. O, Time dergisi tarafından 2000 yılında 20. yüzyılın çevre kahramanlarından biri olarak seçilmiştir .

Yayımlanan Eserler

Watson, üretken bir yazar ve yazar . Onun yayınlanan başlıkları şunlardır: Deniz Çoban * (1979), Deniz Çoban: Balinalar ve Mühürler * Fight (1982), Cry Wolf (1985), Earthforce ! (1993), Ocean Warrior (1994) ve Mühür Wars (2002).

* Bu kitaplar baskı, ve sadece kitap bulma hizmetleri yoluyla bulunabilir.

Kişisel

Watson, bir çocuk, 1980 yılında doğdu (1 yaşındaki "Lani", annesi Starlet Melodi Lum aşağıdaki resimde) Lilliolani Paula Lum Watson vardır.
PW_bio_Lani_Watson_-_baby.jpg
Watson Master and Commander olarak görev yapmıştır 1978 yılından bu yana yedi farklı Sea Shepherd gemilerde. Halen amiral gemisi komutları Steve Irwin . O Deniz Çoban liderliğini sürdürüyor kampanyalar dünyada savunmasız deniz yaban hayatını korumak için burada

Son düzenleme:
Teşekkürler

Teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri