noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
bencemal 1
bencemal
mavzermete 1
mavzermete
farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Hikaye Ekle

Sercan, 15 gol atar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan egemi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 353

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Bursaspor forması altında 14 gol atan Sercan Yıldırım'ın sarı-kırmızılı forma altında 'direkt 11'de oynayıp '15 gol' hedefini tutturup tutturmayacağı merak konusu olmaya başladı.

Galatasaray'da uzun pazarlıklar sonucunda transfer edilen Sercan Yıldırım, iddialı açıklamaları ile dikkat çekiyor. Fatih Terim'in direkt olarak performansını etkileyeceğini dile getiren Sercan Yıldırım, takımdaki forma rekabetinden de çekinmediğini dile getirdi.

İstikrarsız performansı ve disiplin sorunları nedeniyle Bursaspor'da satış listesine konan 3 milyon avro bonservis bedeli ile Galatasaray'a transfer olan 21 yaşındaki golcü futbolcu, sarı-kırmızılı forma altında Baros ve Elmander ile büyük bir forma rekabetine gireceğini ve hedefinin 15 gol olduğunu dile getirdi.

Sercan Yıldırım'ın bu açıklamaları sarı-kırmızılı taraftarlar arasında çeşitli tartışma ortamlarını da beraberinde getirdi. Şu ana kadar kariyerinde sadece 2008-2009 sezonunda Bursaspor forması altında 14 gol atan Sercan Yıldırım'ın sarı-kırmızılı forma altında 'direkt 11'de oynayıp '15 gol' hedefini tutturup tutturmayacağı merak konusu olmaya başladı.

Webaslan.com yazarları Ant İpek, Emre Uğurlu ve Evren Göz, Sercan Yıldırım'ın iddialı açıklamalarını değerlendirdi ve genç yıldızın 'hedeflerini' gerçekleştirip, gerçekleştiremeyeceği konusunda yorumlarda bulundu.

EMRE UGURLU​

Sercan ilk 11'i zorlayacaktır ama banko 11 oyuncusu olması şu an için hiç kolay değil. 4-3-3 ya da 4-5-1 oynadığı zaman Sercan alternatif bir oyuncu olacaktır. Eğer Fatih Hoca çift forvetli bir sitem oynarsa Sercan'ı şansı oldukça artar. Sercan, Baros, Elmander ikilisinden birini ileride çiftleyecek bir forvet olarak daha fazla şans bulur. Gol vuruşu olan golcü bir oyuncunun yanında ona pozisyon hazırlayan, koşularıyla ona yollar açan hızlı bir forvet oyuncusu olarak Arif Erdem tarzında ileri ikilide daha rahat yer bulur. Ancak günümüz futbolunda çift forvet yerine daha çok tek bir golcü ve iki kenar adamı kullanılıyor.

Sercan'ın burada artısı hem ortada hem de kenarda oynayabilecek olmasıdır. Galatasaray kariyerinin başında, ben Sercan'ın sonradan oyuna girip takıma katkı yapan bir yapıda olacağını düşünüyorum ki bu da çok önemli. Sonradan oyuna giren bir Sercan her rakip için bir başağrısı olacaktır. Sonradan girdiği maçlarda göstereceği performans ve iyi oynayacağı her dakika da Sercan'ı ilk 11'e daha yaklaştıracaktır. 15 golü ben şu an için realist görmüyorum. Sercan'ın 8-10 gol ve 6-8 asistle bitireceği bir sezon, onun için başarılı bir sezon sayılacaktır...

ANT İPEK​

Sercan kafamdaki kadroda ilk 11 de yer aliyor benim...Baros'un tek forvet, arkasinda Riera ve Kazim'i kesmis bir Sercan'la kurgulamis durumdayim yeni sezonu... Kazim Terim'in cok begendigi tarzda bir oyuncu ama bize esas lazim olan Metin Oktay-Tanju Colak-Hakan Sukur duzleminde 3 yildir sahip olamdigimiz 'Turk' forvete sahip olmak, olabilmek..Son 10 yilda 9-10 numarayi hizde azimsanmayacak sureler giymelerine ragmen Umit Karan ve Necati Ates bu isimlerin yanina bile yaklasamadilar...Her ikisi de camia ile sorunlar yasadilar ve bu performanslarinin hakedildikleri sekilde degerlenmesine engel oldu.

Kimse kusura bakmasin, Sercan'in atacagi her gol verecegi her asist Kazim'dan daha degrli benim icin..Zira o bu golleri attikca, asistleri yaptikca gelecekle ilgili daha da saglam hayller kurabilecegiz...Genlerinde sembol olrak Guney Amerikali kaleci ve Turk forveti onyillardir bulunduram Cimbom'da nasil ki Muslera'nin tutacaklari Aykut ve Ufuk'un tutamadiklarindan daha degerli ise, Sercan'in da atacaklari Baros ve Elmander'inkinden daha daha degerlidir benim gozumde... Tipki defansta Semih'in yapacagi hatalarin Gokhan-Servet-Hakan-Caglar'inkinden daha goz yumulur oldugu gibi..Gelinen noktada en ronamtik bakis acisi bile endustriyel futbola bu gercekleri dikte etmistir..Kendi dikte ettiremedigimizi de kabul etmek ve basariyla uygulamak tum camiamizin birbirine olan borcudur.

EVREN GÖZ

Sercan Yıldırım, geçtiğimiz sezonu iyi geçirmedi ve fiziksel olarak iyi duruma gelmesi zaman alacak. Bu süreçte önce takıma alışıp daha sonra forma giymeye başlayacaktır. İlk etapta ikinci yarılarda süre bulup, ilk 11'e daha sonra gireceği fikrindeyim. Fatih Terim, Sercan'a güvendiğini her fırsatta dile getiriyor. Böyle bir ismin size güvenmesi, taraftarın da desteğiyle birleşince Sercan için Galatasaray forması bulunmaz bir fırsat haline geliyor. Sercan da bu fırsatı değerlendirmeli, aksi takdirde futbolumuzda bir çok ismin başına gelen hüsran onun da başına gelir. İlk sezonunda 15 gole ulaşırsa ciddi bir başarı olur, ancak hedeflerini yukarıya koyması onun hırsının bir göstergesi. Futbol dışı davranışlarından dolayı "sorunlu futbolcu" gibi lanse edilse de Sercan'ın kendisine güvenenleri mahçup etmeyeceğini düşünüyorum.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri