cemalggevenc 1
cemalggevenc
Bvural41 1
Bvural41
yarka0000 1
yarka0000
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Super Street Fighter IV: Arcade Edition

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xalpx373
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 312

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

K.png
üçükken belki de en çok oynadığım oyun Street Fighter II idi. Seçilebilen sekiz karakterle defalarca bitirmeye kalkışmış ama neredeyse hepsinde M. Bison denen tanrısal zorluktaki adamın arenasında yenilmiştim. Sadece bir defa, o da Zangief ile, oyunu bitirme şerefine erişmiştim ve çıkan videoya bir anlam verememiştim (hala daha veremiyorum, siz verebiliyorsanız lütfen buradan yazın ya da mesaj falan atın, o derin anlamı açıklayın bana). İki yıl önceye kadar Street Fighter ismini unutmuş gibiydim ama neyse ki kralın dönüşü muhteşem olmuştu. IV. jenerasyon SF'nin son sürümü Super Street Fighter IV Arcade Edition, en sonunda bilgisayarlarımıza teşrif etti.

Super Street Fighter IV Arcade Edition gibi "efsanevi" bir isme sahip olan oyunun SF IV ismini taşıyan son oyun olacağı kesinleşti; Alpha ve EX takılarını 5. jenerasyon için saklıyor olmalı Capcom. SFIV'teki 25 karakteri 39'a çıkaran SSFIVAE, tüm karakterleri açık halde geliyor; SFIV'te illet eden karakter açma hadisesi nihayet kalkmış durumda. Değişiklikler karakterlerle sınırlı değil elbette, eklenen Team Battle ve Endless Battle modları ile oyunun ömrü daha da uzamış. Özellikle Team Battle'da 4-vs-4 maç yapmak çok zevkli.

i1.jpg

Oni için sıradan bir gün.

Yeni eklenen bir başka mod olan Replay Channel ile oyunlarınızı kaydedebilir (150 adede kadar) ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Sadece oyunu değil, bastığınız tuşları da kaydeden sistem sayesinde iyi oyuncuların ne zaman neye bastığını görebiliyorsunuz.

Eklenen Bonus Stage'ler ise açıkçası beni nostaljiye sürükledi. Klasik araba ve varil bölümlerinin tekrar yerini alması, sizi bilemem ama bana inanılmaz bir haz yaşattı; çocukluğuma geri döndüm desem yeridir.

"Sure you're Ken!"

Oyun hakkında inanın söylenebilecek fazla bir söz yok; Mortal Kombat ve Tekken'in PC oyuncularını es geçtiği, King of Fighters'ın eski günlerini spot ışığıyla arattığı bir dönemde bulunmaz bir nimet Super Street Fighter IV Arcade Edition. Tek kötü yanı ise hala Games for Windows LIVE etiketini kullanması diyebiliriz; ülkemizi desteklemeyen bu sistem yüzünden oyunu Steam üzerinden alamıyoruz. Umarız bu durum fazla sürmez diyor ve bu efsanevi oyunun yazısına burada son veriyorum. Nice dövüşlere!

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri