farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cancan.1234 1
Cancan.1234
Hikaye Ekle

Bilişim Şirketlerine..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan premium
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 271
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Bu ne ya herkes hiç bir halt bilmeden vps kiralamaya çalışır olmuş. Bize zarar verdiklerinden değil , userleri oyundan soğutuyorlar. Yetmezmiş gibi "kapanmayacak kapanmayacak" gibi kelimelerle user çalıp , En küçük bir saldırıda ağlaşıyorlar.Bence şirketlerin bir an önce ipleri eline alıp , Paranın her şeyi alamayacağı bir sisteme geçme vakti çoktan geldi de geçiyor bile.. Benim düşüncelerim bunlar arkadaşlar bilmem katılıyor musunuz , Herkese iyi forumlar..

-Bu İşten Ekmek yiyen Kişiler bu durumda zarar a ugraya bilir.
-Kimse Kimseye zorla Vps satmıyor Kendine güvenenen Alıyor.

Vds lerde Çökme konusu( Çokşükür yaşamadık) genelde saldırıdan kaynaklanmıyor
root şifrelerini paylaşmamaları ve güvenmedikleri bilgisayarlarda ( cafe, toplu anlanda kullanılan Pc vs.) sıklıkla kullanmamaları gerektiği söyleniyor.
ancak quest ekleme ve çıkarmada bilmedikleri yada yapamadıklarından dolayı, bu arkadaş biliyor, bu benimkinide yaptı vs. gibi sözlerle şifreler alınıyor.
yada kendisi quest atarken veya npc dizerken yanlış yapıp sw saldırıldı hikayesi çıkıyor.

başka bir konuda panel kullanımı. özel yazılım hariç tüm paneller birbirinin kopyası
dolayısı ile hangi dosya nerde bilgiler nerde saklanıyor. gibi bilgiler gizli kalmıyor ve site üzerinden bilgilere ulaşmak kolaylık sağlanmış oluyor

bu sebepleri önlemek için panelde kullanılar config doyalarının yolları veya adlarının değiştirilmesi şifrelerin paylaşılmaması
güvenlik için 1 şarttır.

dediğim gibi güvenlik öncelik olarak sunucu yada vdsinizde değil kendinizde başlar...

Şirketler bundan ekmek yiyor , onlara bir şey diyemiyoruz.Fakat açtıkları serverlerde 2-3 ay sözleşme felan yapsalar çok iyi olur.Bu aralar bakıyorum msnde , facebookta , forumlarda vb. sitelerde abc metin2 çok yakında açılıyor , yarın açılacak. Ya herkes vps açsın ona karışamam fakat açtıkları serverleri yürütemiyorlar tek şikayetim o. Doğal olarak userlerdede yöneticilere karşı güven kalmıyor. Şahsen ben böyle bir şey olmasını hiç istemediğimden bu konuyu açtım. Herkese iyi forumlar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri