SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
TGamesZeus 1
TGamesZeus
Best Studio 1
Best Studio
berkmenoo 1
berkmenoo
InfernoShade 1
InfernoShade
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
onur akbaş 1
onur akbaş
IronTalonX 1
IronTalonX
D 1
delimuratt
Hikaye Ekle

Google Sketchup Öğretim Alanı

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan leonidas71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

leonidas71

Level 8
Fahri Üye
TM Üye
Katılım
10 Eki 2009
Konular
1,530
Mesajlar
3,565
Online süresi
13h 43m
Reaksiyon Skoru
112
Altın Konu
0
TM Yaşı
16 Yıl 8 Ay 11 Gün
Başarım Puanı
226
MmoLira
29
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Sketchupın geometrisini verdiğim videolardan öğrenebilirisniz. Ve modelinizi oyuna atacaksanız yapmanız gerekenleri bir kaç tane resimle gostereyim

BU HATALI ŞEKLİ

hatalfl5.jpg


BU DOĞRU ŞEKLİ

dogruzn2.jpg


sadece kapıyı üçgen yapmadığım için orda yanlış var şimdi gördüm
Yellow_Flash_Colorz_PDT_02.gif


BU DA İÇİNDE BİR KAÇ TANE HATANIN BULUNDUĞU ŞEKLİ

karisikzf8.jpg


Yani arkadaşlar şekillerden anlayacağınız üzere, geometrilerimiz üçgen olmalı ve her köşe diğer köşenin hemen bitiminden başlayan çizgilerle birleştirilmeli hiç bir köşe bir kenarın orta kısmına denk gelmemelidir. umarım anlamışsınızdır.

Ve işte bu resimlerlede sketchupta yaptıgımız modeli nasıl z modelere alacagımızı anlatmaya çalıştım umarım faydalı olur.

89281397ac6.jpg


17012188wl1.jpg


Options seçeneğine tıkladıktan sonra bu pencere açılacak ve bu pencerede ayarları yaptıgım gibi değişecez.

17777660dd6.jpg


Daha sonra blenderi açıp resimleri sırasıyla uygulayacaksınız.

79604726bl0.jpg


24351716zd0.jpg


94793313sf8.jpg


46943473tm3.jpg


eger bu şekilde yapmanıza ragmen modeliniz Blendere gelmezse veya eksik gelmişse bunun tek sebebi olabilir geometrileri yani poligonları yanlış çizmişsinizdir, Bunu tedavi etmenin tek yolu vardır oda Sketchupa geri dönüp modelimizi tekrar yukarda bahsettiğim üçgenlemektir.

68652356ez4.jpg


86481854ar6.jpg


10yl3.jpg


11cp4.jpg


12il2.jpg


13jk7.jpg


NOT: Bu resimlerde Bir sketchup dosyasını Obj olarak export etmekten bahsettim ama Sketchupın sadece pro versiyonunda (400 küsür dolar) obj dosyası olarak export edebiliyoruz. Bu pro versiyonunun 8 saatlik kullanımlı trial versiyonu var onu indirebilirsiniz onu yukledikten sonra tasaruflu kullanın bu yuzden. sadece export, import işlemlerinde kullanın. Model yapmayı sketchupın free versiyonunda yaparsınız. Free versiyonunda sadece kmz dosyası olarak export etme imkanınız var onu da obj export eder gibi yapıyorsunuz yani pek farkı yok.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst