shrpnl 1
shrpnl
Fethi Polat 1
Fethi Polat
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
Agora Metin2 1
Agora Metin2
raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

ders 26

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan sefagenc55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 392

sefagenc55

bu terste bir işlik var !
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
VIP Üye
Katılım
20 Haz 2009
Konular
3,801
Mesajlar
17,721
Çözüm
15
Online süresi
2mo 12d
Reaksiyon Skoru
2,606
Altın Konu
0
TM Yaşı
16 Yıl 11 Ay 23 Gün
Başarım Puanı
444
MmoLira
-2,369
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

LoadVars Sınıfı

Tech Bookstore Web sitesi boyunca LoadVars sınıfıfnı kullanmaya devam edeceksiniz. Artık sınıflar, nesneler, metotlar, özellikler, fonksiyonlar ve koşullu deyimler konularına daha fazla hâkim olduğunuza göre, bütün bu kavramları bir araya getirmek için LoadVars sınıfını bir örnek olarak incelemeye hazırsınız demektir.


LoadVars nesnesi, güncellenmesi kolay dinamik Web siteleri oluşturmak için kullanabileceğiniz basit bir yöntemdir. LoadVars, harici bir metin dosyasında tanımlanan değişkenleri Flash`a anında yükleyebilir. Daha sonra bu değişkenler, veri yüklemek için kullandığınız LoadVars nesnesinin özellikleri haline gelir ve benzer şekilde ActionScript kodunuzun geri kalan kısmı boyunca referans olarak kullanılabilir. LoadVars nesnesi SWF dosyası tarayıcıda çalışırken bir metin alanından veri yüklediği için, verilerdeki her türlü değişiklik, Flash dosyasını güncellemek üzere metin dosyasının kendisinde yapılabilir. Dosyayı yeniden yayınlamak gerekmez. LoadVars nesnesini kullanmanın diğer bir avantajı da, sunucu tarafı dillerden birini (ColdFusion, PHP, ASP ya da Java gibi) kullanırken, sunucu tarafı bir veritabanını sorgulayarak en yeni makaleleri daha sonra bir SWF dosyası tarafıyüklenecek bir metin dosyasına yazmasının mümkün olmasıdır.

Flash ve LoadVars nesnesini üç farklı şekilde kullanabilirsiniz: send, sendAndLoad ve load.

•send, sadece verileri bir sunucuya gönderir. Veriler, burada sunucu tarafı
tarafı mesajı olarak gönderilebilir (ya da sunucu tarafı göre kullanılabilir).

•sendAndLoad, verileri sunucuya gönderir, ama aynı zamanda sunucudan gelen cevabı alarak sonucu bir LoadVars nesnesine yerleştirir. Değişkenler burada yönetilebilir ya da Flash aracılığıyla görüntülenebilir. Değişkenleri yüklemek ve kullanmak, bir ISBN numarasını sunucunuzdaki bir şablona göndermek ve sunucu tarafı sorgulamasını, ardından bir kitap incelemesini ya da bir kitapla ilgili bilgileri alarak sonucu bir SWF dosyasında görüntülenmek üzere Flash`a göndermesini istiyorsanız, TechBookstore sitesi için faydalı olabilir. Buradaki son metot load`dur. Tech Bookstore sitesinde daha çok bu metodu kullanacaksınız.

•load metodu, bir metin dosyasındaki değişkenleri yükler ve siz de bu değişkenleri TextArea bileşen örneklerinde ya da Tech Bookstore uygulamasında başka bir yerde görüntülersiniz.

Aşağıda, Flash tarafından kullanılabilecek basit bir metin dosyası örneğini görüyorsunuz.

&name=Sue&

Önceki basit metin dosyasını sendAndLoad veya load metodunu kullanarak yüklediğinizde, Flash, hedef LoadVars nesnesinde name adında yeni bir değişken oluşturur ve buna Sue değerini atar. Her bir isim/değer çiftini VE işaretiyle (&) ayırarak ve eşittir işaretlerini kullanmaya devam ederek metin dosyasına istediğiniz kadar değişken ekleyebilirsiniz. Şu örneği inceleyin:

&name=James&
&position=mentor&
&manager=Nate W&

Buradaki kod, Flash`ta üç ayrı değişken oluşturmaktadır: name, position ve manager. name değişkeninin değeri James, position değişkeninin değeri mentor ve manager değişkeninin değeri Nate W olarak ayarlanmıştır. Bu değerleri LoadVars sınıfıfnı kullanarak Flash`a yüklemek için, bu ifadeyi testfile.txt adındaki bir metin dosyasına kaydedin ve boş bir Flash belgesine aşağıdaki ActionScript kodunu ekleyin.

var test_lv:LoadVars = new LoadVars();
test_lv.load(“testfile.txt“);
test_lv.onLoad = function(success:Boolean) {
trace(this.name);
};

Bu örnekte LoadVars kullandığınız için, örnek kodu test etmeden önce Flash belgesini testfile. txt belgesiyle aynı klasöre kaydetmelisiniz.

İpucu: Metin dosyalarını, onları yükleyecek olan SWF dosyasından farklı bir dizine yerleştirebilirsiniz. Bunun için load metodunda dosyaya doğru şekilde başvuruda bulunduğunuzdan emin olmanız yeterlidir: test_lv.load(“textFiles/testFile.txt“), vs.

Bu kod, test_lv adında bir LoadVars nesnesi yaratmaktadır. Harici dosyayı, LoadVars sınıfındaki load metodunu kullanarak yüklüyorsunuz. Bu da ActionScript kodunun ikinci satırında gerçekleşiyor. Bu metot tek parametre almaktadır. Bu da, yüklemek istediğiniz dosyaya giden yoldur. Burada, geçerli Flash belgesiyle aynı klasörde bulunan testfile.txt adındaki bir dosyaya yüklüyorsunuz.

Bir sonraki kod parçası biraz karmaşık gelebilir. LoadVars sınıfıf, Flash`ın belirli şeyler gerçekleştiğinde tetiklediği birkaç tane olaya da sahiptir. Buradaki kodda tetiklenen olay onLoad`dur ve bu olay, load metodunda tan ımlanan metin dosyası Flash` a tamamen yüklendiğinde tetiklenir. Basitçe anlatmak gerekirse bu kod, “Belirtilen metin dosyası yüklendikten sonra şu kodu çalıştır“ der. Dosya tamamen yüklendikten ve onLoad olayı tetiklendikten sonra, testfile.txt dosyasında tanımlanan üç değişkeniniz test_lv LoadVars nesnesinde depolanır. Yani test_lv.manager`ın değerini Trace ile izleyebilir ve Output panelinde Nate W değerini görebilirsiniz. Önceki kodda, yerel ya da anonim fonksiyon adı verilen bir öğe kullanmıştınız; bu, aslında kendisine herhangi bir isim verilmemiş bir fonksiyondur.

Bir yerel fonksiyon (inline function), isimli fonksiyonlarla aynı şeyi yapar. Arada bazı farklar var ve bunlardan biri, bu fonksiyonların belirli bir nesneye iliştirilmesi ve belirli bir işlemi gerçekleştirmesidir. Diğer fark da şudur: Bu fonksiyonlar bellekte dolaşarak çağrılmayı beklemezler. Bu fonksiyonlar bir olay gerçekleştiğinde oluşturulur, cevap olarak çalıştırılır ve ihtiyaç duyuldukları bir sonraki duruma kadar bellekten silinirler.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst