farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Ege'nin tek temsilcisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pitaya2000
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 195
Ege, futbolumuzun önemli merkezi. Türk futboluna sayısız yıldızlar kazandırdı Ege Futbolu. Metin , , gibi daha niceleri.
Ege takımları futbolumuzun yıllarca hep lokomotifi oldular. Düşünebiliyor musunuz, dört büyüklerden sonra 'de en fazla mücadele eden artık 2.Lig'de. 100. Yılını kutlamaya hazırlanan Karşıyaka, 'e çıkmak için yıllardan beri savaşıyor. kümeye kadar sürüklenen daha sonra Aliağa Belediyespor'un isim haklarını satın alarak yeniden doğan Göztepe. Geçen sezon kimsenin beklemediği şampiyonluğu yaşayan bu sezon tekrar küme düşen Bucaspor.
Yıllarca hep son haftalarda kümede kalan sonunda o tufana dayanamayarak, 'ya düşen ve büyük çöküş yaşayan Denizlispor. Ne yazık ki, Ege futbolu son yıllarda hep darbe yedi. Türkiye'nin üç büyük kentinden biri olan İzmir'in bir tek takımı bile 'de değil. Bu İzmir ve Ege futbolu için büyük bir ayıp. Koca bir kentin takımı olmaması bir Egeli olarak başta beni derinden üzüyor.
Önümüzdeki sezon Ege'nin 'deki tek temsilcisi olacak. Ege'nin küçük ama bir o kadar sıcak, hoş kenti yine yörenin gurur kaynağı olmaya çalışacak. İzmir'in başaramadığını nasıl başardığının düşünülmesi gerekiyor. Bölge'nin tek takımı 'a bu alanda herkesin destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. 'in sponsorluğu bırakmasının ardından bir çok kişinin, “kaybolur gider“ dediği , son üç yılın istikrarlı takımlarından. Kulüp olarak her geçen gün önemli bir yol alıyor. Bunları yakından takip ediyorum. Diğer Ege kulüpleri için bir model olabilir. 45-50 trilyon bütçelerin döndüğü ortamda 'un sadece federasyon gelirleriyle ayakta kalması bir tez konusu olmalı. O yüzden Ege'de modeli iyi incelenmeli.
Başkanı , son dönemlerde gördüğüm en başarılı ve çalışkan başkanlardan biri. Kulübü'nün bugünlere gelmesinde yönetim anlayışının da önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum.
Futbolun profesyonellere teslim etmeleri en büyük artıları. Menajer 'ı gerçekten yürekten kutlamak lazım. Genç yaşına rağmen Türk futboluna önemli bir giriş yaptı. ve Türk futboluna kaliteli isimsiz yabancı oyuncular sundu. Bu olayları birleştirdiğinizde kulüp olma yolunda önemli adımlar attıklarını görüyoruz.
İşte Ege Futbolu'nun son durumu. Umuyorum ki, gelecek sezonlar ile birlikte bir kaç Ege takımını daha 'de görürüz. Çünkü Turk futbolunun Ege'ye ihtiyacı var.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri