Fethi Polat 1
Fethi Polat
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Scarlet 1
Scarlet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Neighbours from Hell

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeroSystem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 414

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Gecenin bir yarısına kadar bilgisayarın başında oturanlar bilir, bilgisayarı kapattıkları zaman ortamdaki bütün gürültünün kendilerinden kaynaklandığını. O ana kadar, oynamaya daldıkları oyun veya gezmekten çıkamadıkları internet siteleri yüzünden pek birşey farkedemezler ama ne zaman ki bilgisayar son bir rın rın edip de susunca ortama bir sessizlik çöker. Evet evet, normal insanların uyuma zamanıdır bu, o saatte bilgisayar başında oturan birisinin değil. Bu da doğal olarak o normal insanları rahatsız edecektir. Düşünün ki gece yarısı komşunuz sessizlik düşmanı olan çamaşır makinesiyle beyninize nokta atışları yapıyor, ne yapardınız? “Dişe diş, kana kan, intikam intikam“ nidaları ile o gürültüye katlanmaya devam ederdiniz muhtemelen.

Sadece çamaşır makinesi ile değil, bütün varlığıyla bela olan bir komşuya karşı, onu kendi silahları ile vurmaya çalıştığımız bir platform oyunu bu Neighbours From Hell. Kendi silahları dediğimizde evde olabilecek muhtemel eşyalar var ama bunlar rahat yaşamak için kullanım yerine silah olarak kullanıldıklarında komşunuzun yüzünün, gözünün kıl içinde kalması bile muhtemeldir (nasıl bağladım konuyu, şöyle bağladım; şampuan yerine saç çıkaran bir sıvının kullanılması, banyoda kıl, tüy içinde kalmaya neden olabilir, akılda kalması gereken bir nokta). Dahası televizyonun karşısına koyduğu en rahat koltuğu ona parande attırırsa, o da bunu yapanı yakalayınca, ona parande attırır. Hele ki televizyonunun anteniyle kelebek motifi de yaptıysa kurtuluşu yoktur. İşin güzel tarafı da bunu yapanı görememesinde. Diğer güzel tarafı da kontrollerin, ilerle, al, tekrar ilerle, uyguladan ibaret olan, alışması ve kullanması kolay türden olması (zaten platform oyunlarında olan kolaylık burada da var, kontroller hareketi ve aksiyonu sağlıyor, alışma süresi gibi birşeyden bahsetmek, neyi nasıl yapacağınızı öğrenmeniz sırasında geçen zamandan ibaret). Buradan da anlaşılacağı gibi konumuz “gizlen, boz, izle“gibi bir kurguya dayalı (üç beyaz gibi oldu). İzleme konusu size kalmış tabi ama animasyonları bu kadar güzel kaç oyun görebilirsiniz bilemem, her zaman olmasa da kahkaha atarak güldüğünüz kaç oyun sayabilirsiniz ki? (Ben saydım, bu üçüncüydü.)

Oyunun kurulumu bitti, tıkladığınız ikon sayesinde oyuna girdiniz ve... dahası var sandınız yazacaklarımın, ama yok. Bir giriş demosundan bahsetmemi bekliyorsanız ben sizi oyalamayayım çünkü öyle bir şey yok. Oyunun ilk baştan değinilebilecek kısmı da bu, tasarrufa dayalı bir oyun ki görevlerde bile israftan kaçınmışlar, az görev koyup, aç gözlü ruhlarımızı ıslah etmemize yardımcı olmuşlar. “Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz“a dayalı bir yapısı var oyunun. Karşınıza çıkan ekrandan options`a girerek bazı ayarlamalar (bazı dedim çünkü burada bile pek bir şeye erişemiyorsunuz) yaptıktan sonra oyunun görevlerinin olduğu arayüze geçiyorsunuz.

Burada bulunan görevler oyunun bütün görevleri, daha fazlası için ikinci bir sayfa açılacak diye beklemeyin, bitirirsem belki açılır diyerek umut edin siz ama sanki bunun cevabını da verdim arada. Hemen hayal kırıklığına kapılmayın, size oyunu öğretecek olan görevlere başlamanızla, sönen umutlarınız tekrar yeşerecek, “dur hele, evin boş hali buysa, dolu hali kimbilir nasıl olur“ diyerek neşe içinde bir çırpıda görevleri bitirdikten sonra ana görevlere geçince yanılmadığınızı göreceksiniz.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri