Fethi Polat 1
Fethi Polat
ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
TGamesZeus 1
TGamesZeus
Best Studio 1
Best Studio
berkmenoo 1
berkmenoo
InfernoShade 1
InfernoShade
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle

Besin Ve Sindirim

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan [GM]Phoneix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 347

[GM]Phoneix

Level 12
TM Üye
Üye
Katılım
30 Tem 2010
Konular
1,891
Mesajlar
7,571
Online süresi
14h 16m
Reaksiyon Skoru
679
Altın Konu
0
TM Yaşı
15 Yıl 10 Ay 23 Gün
Başarım Puanı
284
MmoLira
114
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

BESİN VE SİNDİRİM
Çoğu kuşlar son derece hareketli hayvan*lardır. Dolayısıyla çok enerji harcarlar. Bu ener*jiyi elde edebilmek için, vakitlerinin büyük bir kısmını yiyerek geçirirler. Çoğu kuşlarda, özel*likle de tohumla beslenenlerde yemek borusunun başlangıcında genişleyebilir bir kese vardır. Bu keseye "kursak" denir. Kuş yediği besini çiğne*meden yutup kursağında depo eder. özellikle kumru, güvercin gibi pek çok düşmanı olan kuş*lar için kursak son derece kullanışlıdır. Çünkü bunlar düşmanları ortada yokken yiyebildikleri kadar besin yemeye bakarlar. Çiğnenmeden yu*tulan besin kursakta birikir. Sindirim işi daha sonra da yapılabilir. Tohum yiyen kuşlarla daha başka türden bazı kuşlarda, yemek borusundas ayrıca son derece kaslı bir bölge vardır. Buna "taşlık" denir. Tohumlar burada öğütülür. Kuşun besinle birlikte yuttuğu iri taneli kumla toprak da bu öğütme işinde yardımcı olur. Böylece yi*yecekler sindirilmek üzere bağırsaklara gitmeden önce iyice öğütülür.
Kuşlar çok miktarda besine gereksinme gös-gösterdikleri gibi, harcadıkları büyük enerjiyi karşılayacak oksijene de gereksinme gösterirler. Kuşların akciğerleri özel biçimdedir. İnsan soluk alıp verirken, akciğerlerde büyük miktarda kulla*nılmış bayat hava kalır. Kuşlarda ise akciğerlerin ardında hava kesecikleri vardır. Soluk aldıkları vakit hava akciğerlere saldırarak, buradan hava ceplerine gider. Kuş soluk verirken hava akciğerlerden gerisin geri dönüp dışarı çıkar. Kuşun akciğerlerinde her zaman taze hava, dolayısıyla çok miktarda oksijen bulunur. Hava cepleri aynı zamanda kuşun havada durmasını, da sağlar.
Kuşlarda dolaşım sistemi de iyi gelişmiştir. Yürekîeri dört gözlüdür; insan yüreğine benzer bir biçimde çalışarak kanı kuşun vücuduna pompalar.​
 
Paylasım için teşekkürler..
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst