Görsel 1
Görsel 2
Skyrim şimdiye kadar oluşturulan en büyük açık dünya RPG'dir ve harika 3D karakter ve yaratık modelleri içerir. Ancak, oyunu bir saat bile oynamak Skyrim'in birçok çirkin 3D modeli de içerdiğini fark etmemi sağladı. Daha kesin olarak, mimari unsurları, dağınıklığı, mobilyaları ve peyzaj nesnelerini içeren çok az düşük çokgen statik kafes vardır.
Sanatçılar yarışları, yaratıkları, zırhları, silahları ve büyük binaları oluşturmak için çok fazla zaman ayırırken, oyun dünyasını oluşturan daha "sıkıcı" 3D modeller ciddi şekilde ihmal edildi.
Bu nedenle, bu mod, görünüşlerini iyileştirmek ve çirkin dikişlerin ve diğer tuhaflıkların çoğunu düzeltmek için birçok 3D modeli düzenler. Şubat 2012'de, en kötü 500 saldırganı iyileştirme hedefiyle başladım. Haziran 2014'te 750+ mesh tamamlandı; amacım aşıldı! SMIM artık söz konusu kafeslerin 15.000'den fazla yerleşimini içeriyor! Ekim 2016'da 30.000'den fazla yerleşim ile 900'den fazla kafes geliştirildi! Güzel.
Yine de, SMIM'in yapacak daha çok işi var! Kafesleri iyileştirmek uzun zaman alıyor ve bitirirken yeni 3D modelleri dahil etmek için artımlı güncellemeler yayınlayacağım.
Performans isabeti nedir?
Benim için sıfır. 2013'te nVidia GeForce 680 ile performans artışı olmayan bir 3.3GHz i2500k Intel CPU kullanıyordum. Daha yavaş makineleri olan kullanıcılar isabet alabilir. Düşük poligonlu modeller yapmaya hiç ilgim yok. Dahil ettiğim her model vanilyadan daha detaylı. Kafeslerimden birçoğu çok daha detaylı, hatta bazıları aşırıya kaçmış. Belki bir noktada geri dönüp çokgenleri azaltacağım. Şimdilik, modumu deneyin, FPS'nizin nereye düştüğünü (herhangi bir yerde) not edin ve isterseniz bazı kafeslerimi manuel olarak silin.
Modelleriniz hangi dokuları kullanıyor?
Doku değiştiricilerinin modumla iyi çalışabilmesi için mümkün olduğunda varsayılan vanilya dokularını kullanıyorum. Ancak, bazı modeller yeni harika 3D modellerime uyması için özel dokular yapmamı gerektiriyor. Bu durumda yargımı hangi doku kaynağının en iyi olduğuna karar vermek için kullanıyorum: vanilya, Skyrim HD veya benim tarafımdan yeni yapılmış bir doku. Bunun anlamı, nesnelerim için dokuları değiştirmek için doku değiştiriciyi kullanamazsınız. Ancak vanilyalı olmayan tüm dokularım oldukça yüksek çözünürlüklü. Daha fazla bilgi için yukarıdaki doku değiştirici bölümüne bakın.
3D modellerinizden veya dokularınızdan birini sevmiyorum. Sorunlarımı nasıl çözerim?
Eklediğim belirli bir 3D modeli beğenmediyseniz, kurulumdan önce veya sonra manuel olarak silebilirsiniz. Onu kendiniz bulmanız ve kaldırmanız gerekecek. Dokularımı beğenmediyseniz, diğer doku değiştiriciler 3D modellerimin çoğu için çalışmadığından onlarla sıkıştığınızdan korkuyorum. Eğer güzel sorarsanız, belki de beğeninize alternatif bir doku yapabilirim.
Belirli bir 3D modeli geliştirecek / düzeltecek misiniz?
Belki yorumlarda bulun ve neyi düzeltmek istediğini ve nedenini söyle. Ancak spoiler yayınlamayın!
Kullanılan Programlar:
3ds Max
Crazy Bump
Mudbox
Photoshop
Paint.NET
NifSkope
NifUtilsSuite
NifScan
İndirme Linkleri
İndir ( Manuel )
Virüstotal