Öncelikle Hayırlı Ramazanlar.
Bu konuda sizlere piyasadaki fileslerin %90 'ında bulunan bir eksiğin çözümünü göstereceğim. Kesinlikle alıntı değildir. Sadece vereceğim dosya alıntıdır, hangi filesten aldığımı hatırlamıyorum. Güncelleme: Bazı server fileslerde kanalların kapanması yol açabiliyormuş.
Nedir bu eksik?
Quest functions ve questlib 'e hatasız bir şekilde yeni bir fonksiyon eklediğinizde çalışmaması durumudur. Bu hatayı oyun içinde fark edemeyebilirsiniz çünkü CH kapanması gibi sorunlar olmaz.
Hata çözümü:
1- Öncelikle aşağıdaki dosyayı indirip şu dizine atıyoruz:
2- Az önce yazdığım dizine gelip "questlib.lua" isimli dosyayı açıyoruz ve en üste ekliyoruz:
Son hali: https://i.hizliresim.com/N14PDN.png
3- Oyundan GM karakterle "/reload q" yazıyoruz ve ya reboot atıyoruz.
Sorun çözülmüş olacaktır. İyi forumlar diliyorum.
Bu konuda sizlere piyasadaki fileslerin %90 'ında bulunan bir eksiğin çözümünü göstereceğim. Kesinlikle alıntı değildir. Sadece vereceğim dosya alıntıdır, hangi filesten aldığımı hatırlamıyorum. Güncelleme: Bazı server fileslerde kanalların kapanması yol açabiliyormuş.
Nedir bu eksik?
Quest functions ve questlib 'e hatasız bir şekilde yeni bir fonksiyon eklediğinizde çalışmaması durumudur. Bu hatayı oyun içinde fark edemeyebilirsiniz çünkü CH kapanması gibi sorunlar olmaz.
Hata çözümü:
1- Öncelikle aşağıdaki dosyayı indirip şu dizine atıyoruz:
Kod:
/usr/game/share/locale/turkey/quest
Kod:
dofile('locale/turkey/quest/questing.lua')
3- Oyundan GM karakterle "/reload q" yazıyoruz ve ya reboot atıyoruz.
Sorun çözülmüş olacaktır. İyi forumlar diliyorum.