hepinize merhaba arkadaşlar başlıkta dediğim gibi aranızda vhd kurup lib hatası alanlar veya vhd üzerinden game-mysql tar.gz kurarak server açmaya çalışıyor ve
sh start.sh yazdıktan sonra lib/****.so.x şeklinde birsürü hata alıyolar bunun çözümünü vereceğim
NEDEN BÖYLE BİR HATA VERİYOR???
çünkü kullandığınız virtual pc değil virtualbox ve bu programın kullandığı freebsd 9.2 ve mysql 5.5 olduğu için bunlara özel bi vhd dosyaları bulunmaktadır bu vhd dosyaları virtualbox için tüm ayarlamarı yaparak game-mysql tar.gz dosyalı oyun kurulumunu rahatça sorunsuz yapabilmektesiniz şimdi verecek olduğum youtube + vhd dosyalarını link atıyorum
FreeBSD 9.2 MySQL 5.5 'in özel ayar vhd'si(bunun üzerine server kurunuz mesela başka bi files var ve files game-mysql.tar.gz şeklinde dosya olur siz bu dosyaları kurarsanız sıkıntı almazsınız kurarsanz sıkıntı olmaz)
şimdi hala anlamayanlara kısa bi özet geçeyim şimdi bu vhd bir files değil files kurmanız için %100 gerekli bir vhd 1GB boyutu ile 8mbit internet ile 20dk indirebilirisiniz(800kb/s) megasync tavsiye ederim konumuza geri dönelim şimdi bu vhd üzerine değilde başka vhd üzerine kurarsanız lib hatası alırsınız çünkü bu vhd dosyasında virtualbox özel kurulum dosyaları mevcuttur ve otomatik tüm libler dosyalar yüklenir sizin yapmanız gereke filesi yüklemektir şimdi aranızda files yüklemeyi bilmyen arkadaşlara özel kurulum aşamalarını anlatayım video var ama ben sizin için ellede yazayım
EMEĞE SAYGI BİR REP , YORUM İSTERİM YANİ 1 SAATİR YAZIYORUM (ABARTI DEĞİL GERÇEKTEN) 

Turkmmo Flood Engelleme
güncel hadi

sh start.sh yazdıktan sonra lib/****.so.x şeklinde birsürü hata alıyolar bunun çözümünü vereceğim
NEDEN BÖYLE BİR HATA VERİYOR???
çünkü kullandığınız virtual pc değil virtualbox ve bu programın kullandığı freebsd 9.2 ve mysql 5.5 olduğu için bunlara özel bi vhd dosyaları bulunmaktadır bu vhd dosyaları virtualbox için tüm ayarlamarı yaparak game-mysql tar.gz dosyalı oyun kurulumunu rahatça sorunsuz yapabilmektesiniz şimdi verecek olduğum youtube + vhd dosyalarını link atıyorum
FreeBSD 9.2 MySQL 5.5 'in özel ayar vhd'si(bunun üzerine server kurunuz mesela başka bi files var ve files game-mysql.tar.gz şeklinde dosya olur siz bu dosyaları kurarsanız sıkıntı almazsınız kurarsanz sıkıntı olmaz)
şimdi hala anlamayanlara kısa bi özet geçeyim şimdi bu vhd bir files değil files kurmanız için %100 gerekli bir vhd 1GB boyutu ile 8mbit internet ile 20dk indirebilirisiniz(800kb/s) megasync tavsiye ederim konumuza geri dönelim şimdi bu vhd üzerine değilde başka vhd üzerine kurarsanız lib hatası alırsınız çünkü bu vhd dosyasında virtualbox özel kurulum dosyaları mevcuttur ve otomatik tüm libler dosyalar yüklenir sizin yapmanız gereke filesi yüklemektir şimdi aranızda files yüklemeyi bilmyen arkadaşlara özel kurulum aşamalarını anlatayım video var ama ben sizin için ellede yazayım

- Virtualbox'u açın ve yeni diyin
- burdan Server ismini girin ve işletim sistemini BSD olarak seçin altındada freebsd (32bit) olanını seçin !!!64bit sıkıntı verme olasılığı yüksektir
- sonra ram kısmında minimum 1gb(1024) olmak üzere ram belirleyin ben 1.5GB(1536) tavsiye ederim ramı ayarladıktan sonra tamam diyin ve eklenen filesin üstüne tıklayıp üstte ayarlara basın
- şimdi bu ayar penceresinde sol orta kısımdan ağ seçeneğine gelin ve ortadaki nat yazan yeri "köprü bağdaştırıcısı" yapın ve tamam diyip başlat düğmesine basın (aman bilgisayarın başlat düğmesine basmayın ksksajkjsk)
- o açılırken biraz bekleyin 15 küsür saniye sonra sizden giriş bilgileri istiyecektir ordan
Kod:
kullanıcı adı genellikle root olur ve şifrenizide rakonda yapın çünkü bu ayar vhdsinin şifresi "rakonda" dır - eğer şifrenizi değiştirmek isterseniz
yazarak yeni şifrenizi değiştirebilirsiniz şimdi devam edelim burdaKod:
passwdyazıyoruz ve inet kısmına dikkat ediyoruz inet dediğimKod:ifconfigdiye rastgele bi ip seçicektirKod:192.168.x.x - sonra bu ip adresinizi bi kenara not alıyosunuz ve filezillaya giriyorsnuz
- eklemek için sunucu kısmına
Kod:
sftp://inetten aldığınız ip adres yazıyoruz kullanıcı adı : root parola : rakonda port 22 yapın giriş yapın - ve /usr kısmına gelin ve oyunadıgame.tar.gz dosyasını buraya atın 2 saniyede yüklenir
- /var/db kısmına gelin bu kısmada oyunadimysql.tar.gz dosyasını atın buda 1 saniyede yüklenicektir

- bu işlem bittikten sonra putty yada virtualbox'a geliyoruz ve şu kodları yazıyoruz
Kod:
cd /usr [ENTER] tar zxvf oyunadıgame.tar.gz [ENTER] -
kodlarını yazdıktan sonra birde reboot atıyoruz ve tekrar login olup oyununuzu zevkle açabilirsiniz hiçbir sıkıntı yaşamayacaksınız %100 garanti eğer bi sıkıntı yaşarsanız yüklediğniz game-mysql olan filesiniz bozuk anlamına gelmektedir linkte paylaştığım vhd yi kullanıyoru sıkıntı göremedim hiçKod:
cd /var/db [ENTER] tar zxvf oyunadımysql.tar.gz [ENTER]
oyunu başlatmak için kodlar
yazın ls dediğim LS şeklinde yazın bu başlatmak için hangisini yazmanız gerektiğini gösterecektir eğer orda start.sh ve baslat.sh varsa 2side aynı görevi alır farklılık yoktur ama sıkıntı verirse ötekini kullanın bazı fileslerde 2 sinden biri olurKod:cd /usr/game [ENTER] ls [ENTER] sh baslat.sh yada sh start.sh
pack editlemeyi videoda yazıyor
EMEĞE SAYGI BİR REP , YORUM İSTERİM YANİ 1 SAATİR YAZIYORUM (ABARTI DEĞİL GERÇEKTEN) 

Turkmmo Flood Engelleme
güncel hadi