Selam arkadaşlar sizlerle bu gün nasıl var olan 4.2 gcc sürümümüzü 4.9'a yükseltip C++11 ve Optimization 3 Flag kullanmayı göstereceğim. Edindiğim bazı kaynaklar gereğince bu konuyu paylaşıyorum yabancı bir forumda ingilizce dilinde bu kaynağın benzeri bulunmakta fakat ben size bir çok kaynaktan toplanmış bir konu olarak paylaşıyorum.
[Adım 1]
Seçili gördüğünüz db , game , libgame , libpoly , libsql , libthecore dosyalarındaki Makefileleri açıp ;
Gördüğünüz bu yerleri aşağıdaki gibi değiştiriyoruz eğer CC veya CXX yoksa ki ikisinden biri mutlaka olacaktır sadece var olanı aşağıdaki gibi yapıyoruz ;
Aynı şeyleri liblua'daki config ve Server klasöründeki Makefile'yede yapmanız gerekmekte.
[Adım 2]
Server klasörüne bir metin belgesi oluşturuyoruz ve o metin belgesini açıyoruz .
Daha sonrasında ise Dosyalarda bul seçeneğine basıp dizini seçtikten sonra typeof yazıp değiştir kısmına __typeof ve auto_ptr yazıp değiştir kısmına unique_ptr yazıyoruz.
Daha sonrasında ise Dosyalarda değiştir'e basıyoruz.
Daha sonrasında ise char_item.cpp dosyasında
Şu şekilde değiştiriyoruz :
[Adım 3]
game ve db klasörlerindeki Makefile dosyalarına giriyoruz
Daha sonrasında game makefiledeki
Bu kısmı [Link]'e tıklayarak değiştirin.
db makefileye girin ve bu kısmı ;
[Link]'e tıklayarak değiştirin.
[Dikkat] - version.cpp'de hata alırsanız CFLAGS sonuna buradaki kodu ekleyin.
[Adım 4]
Şimdi geldik G++49 kurmaya . Öncelikle eğer VDI kullanıyorsanız size konu altından vereceğim linke tıklayarak tar.bz2 dosyasını indireceksiniz. Eğer sunucu kullanıyor iseniz : Putty'e gelip [Link] yazarak enterliyoruz. Aksi ise
gcc49dist Linkini /usr/ports/distfiles bölümüne atıyoruz ve Putty'e [Link] yazıp enterliyoruz.
Çıkan her soruya y ve her pencereye enter diyip kapatıyoruz.
[Adım 5]
Extern için crytopp sürümünü burdan indirebilirsiniz.
Şimdi bunu yaptık ne işimize yarayacak ? Kodlarınızda c++11 kullanabileceksiniz ve daha fazla performans alacaksınız.
Konudaki eksikleri yorumlarda belirtirseniz sevinirim.
[Adım 1]
Seçili gördüğünüz db , game , libgame , libpoly , libsql , libthecore dosyalarındaki Makefileleri açıp ;
Gördüğünüz bu yerleri aşağıdaki gibi değiştiriyoruz eğer CC veya CXX yoksa ki ikisinden biri mutlaka olacaktır sadece var olanı aşağıdaki gibi yapıyoruz ;
Aynı şeyleri liblua'daki config ve Server klasöründeki Makefile'yede yapmanız gerekmekte.
[Adım 2]
Server klasörüne bir metin belgesi oluşturuyoruz ve o metin belgesini açıyoruz .
Daha sonrasında ise Dosyalarda bul seçeneğine basıp dizini seçtikten sonra typeof yazıp değiştir kısmına __typeof ve auto_ptr yazıp değiştir kısmına unique_ptr yazıyoruz.
Daha sonrasında ise Dosyalarda değiştir'e basıyoruz.
Daha sonrasında ise char_item.cpp dosyasında
Şu şekilde değiştiriyoruz :
[Adım 3]
game ve db klasörlerindeki Makefile dosyalarına giriyoruz
Daha sonrasında game makefiledeki
Bu kısmı [Link]'e tıklayarak değiştirin.
db makefileye girin ve bu kısmı ;
[Link]'e tıklayarak değiştirin.
[Dikkat] - version.cpp'de hata alırsanız CFLAGS sonuna buradaki kodu ekleyin.
[Adım 4]
Şimdi geldik G++49 kurmaya . Öncelikle eğer VDI kullanıyorsanız size konu altından vereceğim linke tıklayarak tar.bz2 dosyasını indireceksiniz. Eğer sunucu kullanıyor iseniz : Putty'e gelip [Link] yazarak enterliyoruz. Aksi ise
gcc49dist Linkini /usr/ports/distfiles bölümüne atıyoruz ve Putty'e [Link] yazıp enterliyoruz.
Çıkan her soruya y ve her pencereye enter diyip kapatıyoruz.
[Adım 5]
Extern için crytopp sürümünü burdan indirebilirsiniz.
Şimdi bunu yaptık ne işimize yarayacak ? Kodlarınızda c++11 kullanabileceksiniz ve daha fazla performans alacaksınız.
Konudaki eksikleri yorumlarda belirtirseniz sevinirim.