Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com
Kaynak ikonu

ENB Nedir - Nasıl Kullanılır ? 1

indirmek için izniniz yok
enb.jpg

Merhaba sevgili TurkMMO üyelerimiz bugün sizlere ENB'nin ne olduğundan oyunlara nasıl önemli etkileri olduğundan ve nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğim. Konuya geçmeden önce uyarmalıyım ENB kurulumu düzgün şekilde yapmazsanız oyununuzun ayarları tamamen bozulabilir bu yüzden benim buradan yazdıklarımı dikkatle takip etmelisiniz. Kurulumdan önce istediğiniz oyunun yedeklerini alabilirsiniz.

ENB Nedir ?

ENB dediğimiz şey oyunların kendi iç efektlerinde kullandığı bir takım kodları dışarı 3. parti yazılım olarak çıkartıp olmayan oyunlara eklemek ve olan oyunlarda da değiştirmek için kullanılan bir programdır. Acayip işler yapan bir uygulamadır Skyrim grafiklerini Witcher grafiklerine evriltir. Witcher grafiklerini sinematik görüntülere evriltir.

ENB Nasıl Kurulur ?

http://enbdev.com/download.html

Bu siteden ENB kurmak istediğiniz oyun için gereken dosyayı indirebilirsiniz. Ben anlatım için ve paylaştığım yamalar çoğunlukla Skyrim yamaları olduğu için TES Skyrim (The Elder Scrolls Skyrim) indiriyorum. Konunun altında ve sağ üstte kaynak kısmında v0.407 ENB Skyrim linkini bulabilirsiniz.

Kurulumda kullanacağımız bir başka program ise ENBHelper. Linkini konunun altında ve sağ üstte kaynak kısmında bulabilirsiniz.

Adımları dikkatli takip edin.

1- Skyrim'in yüklü olduğu klasörü açın ( Program files - Steam - Steamapps - common - skyrim )
2- İndirdiğiniz dosyayı açın ( SAKIN İÇİNDEKİLERİN HEPSİNİ ATMAYIN) ve WrapperVersion'un içindeki d3d9.dll - enbhost.exe - enblocal.ini bu 3 dosyayı 1. adımda açtığınız klasörün içine atın.
3- Skyrim klasörünün içindeki skyrim klasörüne ( evet common > skyrim > skyrim ) enbseries diye yeni bir klasör oluşturun.
3- ENBHelper'ın içindeki enbhelper.dll 'i az önce oluşturduğunuz enbseries yeni klasörünün içine atın.
4- Kurulum tamam. Bundan sonraki kurulumlar için artık ENB yamalarını indirirken indirdiğiniz yamalarının özelliğine göre yükleme-silme işlemi yapmalısınız. Bu yüzden indirdiğiniz yamaların readme kısımlarını okumaya dikkat edin. Eğer bizim forumumuzdan indirdiyseniz yamayı biz zaten size kurulumunun nasıl yapılacağından bahsetmişizdir :)

İndirmek Linkleri

v.0407 TES Skyrim Dosyaupload
v.0407 TES Skyrim Virustotal

ENBHelper Dosyaupload
ENBHelper Virustotal
Yazar
CaanibaL
Kaynak İndirilme
0
Görüntüleme
547
İlk yayınlama